Salah prasnuo u smijeh na pitanje o Zlatnoj lopti, Henry pohvalio njegovu reakciju

.
Nogometaši Liverpoola pobijedili su u gradskom derbiju Everton rezultatom 4:1, a još jednu briljantnu partiju pružio je Mohamed Salah koji je postigao dva gola. Egipćanina su nakon meča pitali o Zlatnoj lopti, a njegova reakcija je nasmijala mnoge.

Iako je u ovom trenutku, sudeći po formi, možda i najbolji nogometaš svijeta, fenomenalni napadač Liverpoola završio je tek sedmi u poretku za Zlatnu loptu.

Novinare je zanimao njegov komentar na plasman, ali umjesto toga Salah se samo slatko nasmijao i to na način koji je sigurno razveselio i gledaoce kraj TV ekrana.

"Nemam komentar", poručio je zatim Salah.

Kada je novinar rekao Salahu da osjeća da će iduće godine biti bolje plasiran ako nastavi postizati golove, egipatski reprezentativac je odgovorio:

"Ah, nadam se, nikad se ne zna. Hvala", rekao je pomalo stidljivo i vratio se u svlačionicu.

Međutim, Salahov odgovor i odbijanje da se bavi polemikama vezanim za Zlatnu loptu naišlo je na pohvale bivšeg napadača Arsenala Thierryja Henryja.

"Njegova igra dovoljno govori umjesto njega. Nema smisla pričati o tome da li će na kraju dana dobiti ono što zaslužuje", kazao je bivši napadač Barcelone i Francuske za Amazon Prime Video.

Fenomenalni egipatski napadač je ove sezone već postigao 19 golova za Liverpool u svim takmičenjima.

FOTO: Twitter