Salah u problemima: Liverpool NIJE PRODUŽIO UGOVOR 'NE ZNAM ŠTA ĆE BITI'

.
Mohamed Salah razgovarao je sa Sky Sportsom uoči sutrašnjeg derbija Liverpoola i Manchester Uniteda na Old Traffordu. Komentirao je situaciju sa svojim ugovorom, ali i slabu Liverpoolovu sezonu.

Trenutni ugovor veže ga za Liverpool do 2023. godine, ali ga se često povezuje s brojnim europskim velikanima, posebice Realom i Barcelonom. Otkrio je da još nije ni u kakvim pregovorima za produljenje ugovora, no i dalje želi pobjeđivati s Liverpoolom.

 

"Još ne razgovaram ni s kim, tako da ne mogu ništa reći. Nitko iz kluba mi se nije obratio, ne znam što će biti, ali želim ponovo osvojiti Premier ligu i Ligu prvaka. Pobjeđivati je sjajna stvar i želim to iznova raditi. Dio našeg posla je osvajati trofeje", započeo je Egipćanin.

 

Liverpool igra jako slabu sezonu. Pet kola prije kraja šesti je na tablici Premier lige te mu četvrtoplasirani Chelsea bježi četiri boda. Po trenutnoj situaciji, čini se da bi momčad Jurgena Kloppa mogla ostati bez nastupa u Ligi prvaka iduće sezone.

 

"Teško je. Pritisak je sve veći i veći i sve nam je teže jer se osjećamo kao da moramo pobijediti svaku utakmicu. No, mislim da možemo ići utakmicu po utakmicu i fokusirati se na iduću, a ne razmišljati o preostale četiri", smatra Salah.

 

Iduća je utakmica derbi na Old Traffordu. Obje momčadi bit će silno motivirane u najvećem engleskom derbiju.

 

"Utakmica s Manchester Unitedom je velika i cijeli svijet ju iščekuje. Mislim da i Unitedu mnogo znači pobjeda kako bi nas spriječio u igranju Lige prvaka. Razumijem to, ali nama je to samo dodatna motivacija", kaže Salah.

 

Iako je Liverpool u sezonu krenuo jako dobro, uslijedio je pad i sada je tu gdje je. Salah je kao jedan od najvećih problema istaknuo brojne ozljede.

 

"Odlično smo krenuli u sezonu i svi su govorili da ćemo ponovo osvojiti Premier ligu, ali kad smo počeli prosipati bodove, pritisak je bio sve veći. Osjećali smo da ćemo izgubiti Premier ligu i bilo nam je sve teže. Tu su bile i ozljede. Izgubili smo Hendersona, Fabinha i sve stopere. Bilo je teško nositi se s tim", rekao je.

 

Otkrio je i da su igrači imali sastanke kako bi pokušali popraviti situaciju, a na njima su prednjačili kapetan Jordan Henderson i njegov zamjenik James Milner.

 

"Imali smo nekoliko sastanaka i razgovarali smo o svemu. Kapetani su govorili, ali ne smijem vam otkriti što, to je privatna stvar. Mi smo suigrači i dobri prijatelji. Svi smo u dobrim odnosima, svi su ponizni i dragi, tako da mislim da smo lijepa grupa", zaključio je.