Salahov prijatelj tvrdi: Mohamed je ljut na Kloppa i odlazi iz Liverpoola

Salah
Prijatelj Mohameda Salaha i bivši egipatski as Mohamed Aboutrika potvrdio je špekulacije kako je prva zvijezda Liverpoola nezadovoljna u trenucima dok Redsi zauzimaju prvo mjesto u Premiershipu.

 

"Čuo sam se sa Salahom oko situacije u Liverpoolu i bio je uznemiren. Međutim, to se nikada neće odraziti na teren. Znam da Salah nije sretan u Liverpoolu i otkrio mi je zašto, ali ne mogu pričati o tome javno. Jedan od razloga je što je bio bijesan kada nije dobio traku protiv Midtjyllanda. Salah bi s ovim igrama u Realu ili Barceloni uzeo Zlatnu loptu", rekao je Aboutrika.
 

Inače, Salah sve češće izražava nezadovoljstvo, koje je iskazao i proteklog vikenda kada ga je menadžer Jurgen Klopp odmarao protiv Crystal Palacea.

Egipćanin je potom bijesan ušao i postigao dva gola, a na sve to postoje nesuglasice i s partnerom iz napada Sadiom Maneom, koga je baš Salah zamijenio.

Podsjetimo, kap koja je prelila čašu bila je nedobijanje kapitenske trake u meču protiv Midtyllanda, kada je ekipu u odsustvu Jordana Hendersona i Virgila van Dijka poveo mladi Trent Alexander-Arnold.