Salihamidžić dao Barceloni ponudu koju neće moći odbiti

Thiago Alcantara nalazi se na meti Barcelone iz koje je prije nekoliko godina stigao u minhenski Bayern.

Katalonski klub je zainteresovan da u svoje redove vrati igrača koji je ponikao na Camp Nou i dobili su pozitivan odgovor iz Minhena. Bayern je spreman pustiti Thiaga da se vrati u Barcelonu, ali pod jednim uslovom.

Naime, Salihamidžić i društvo su već neko vrijeme u kontaktu s čelnicima Barcelone koji su prvobitno bili spremni platiti oko 65 miliona eura za Thiaga. Ipak, iz bavarskog kluba stigla je nova ideja jer je Bayern pokazao interes za jednog od igrača Barce.

Kako prenose njemački mediji iz Bayerna su poručili da će pustiti Thiaga za 50 miliona eura, ali da u suprotnom pravcu dođe Lucas Digne. To ne bi trebao biti problem za Barcelonu koja je francuskog fudbalera već stavila na transfer listu za ovo ljeto.

Od dolaska na klupu Bayerna popularni Brazzo pokazao je da ima "dara" što se tiče transfera, a ukoliko uspije i ovo izvesti dokazat će da je minhenski klub pogodio što ga je postavio na mjesto sportskog direktora. 

Podsjećamo, Thiago Alcantara već se nalazi na transfer listi Bayerna što se tiče ljetnog prelaznog roka, a pored njega Bavarci su spremni prodati Artura Vidala, Juana Bernata i Jeromea Boatenga.