Salihamidžić je nakon katastrofe Bayerna bio kratak, ali veoma jasan

hasn
Bayern je sinoć sa 3:0 poražen na gostovanju kod Manchester Cityja u okviru četvrtfinala Lige prvaka, a to je rezultat kojem se niko u ovom timu nije nadao.

 

Očekivao se tvrd dvomeč ove dvije ekipe, ali se čini da je već nakon prve utakmice poznat putnik u polufinale Lige prvaka.

Naravno, ono što nikada ne treba raditi jeste otpisati bilo koju ekipu iz Njemačke, a posebno se tu misli upravo na Bayern.

Nakon utakmice za medije je govorio Hasan Salihamidžić.

"Individualne greške se ne bi trebale dešavati, ali se nekada dese. Nakon toga oni su bili superiorni posljednjih dvadeset minuta", rekao je Salihamidžić, te je dodao:

Igrali smo dobro do 70. minute. Do tada smo jako dobro igrali u odbrani i pravili smo prilike. Šut nakon kojeg je Rodri postigao gol se može desiti, ali smo nastavili igrati. Dobro smo ušli u drugo poluvrijeme i imali smo svoje prilike", završio je Salihamidžić.

Zanimljivu izjavu, koja se nimalo neće svidjeti navijačima Bayerna, dao je po završetku utakmice trener ove ekipe, Thomas Tuchel.

Naime, trener Bayerna bio je jako zadovoljan igrom svije ekipe sve do greške Upamecana.

"Bili smo veoma jaki i dobri sve do te greške. Odbijam da loše pričam o današnjoj igri. Veoma sam zaljubljen u ovaj tim. Danas je bio zabavan dan", rekao je Tuchel.

Sigurno da će navijači Bayerna jako teško da se pomire sa tim da je Tuchelu dan bio jako zabavan kada je njegova ekipa poražena sa 3:0.