Salihamidžić nije skidao osmjeh s lica, ali je jedna rečenica svima ostala urezana

Salihamidžić
Hasan Salihamidžić jako je ponosan na svoj klub jer su uspjeli završiti transfer Joao Cancela iz Manchester Cityja.

 

Vidjelo se da je bio jako uzbuđen kada je novinarima odgovarao na pitanja koja su bila vezana sa realizovanim transferom.

Cijeli svijeti bio je u čudu kada se jučer pojavila informacija da će Cancelo potpisati za Bayern, te da je razlgo svađa sa Guardiolom.

Priznao je Salihamidžić da ovaj posao nije završio sam, te da je imao veliku pomoć skauta svog tima.

"Uvjeren sam da će nam Cancelo pomoći u narednim sedmicama i mjesecima u cilju osvajanja titula. O njemu smo razmišljali već neko vrijeme. Savršeno se uklapa u naš sistem", rekao je Salihamidžić, te je nastavio:

"Sretni smo što će već od ove polusezone igrati za Bayern. Sada smo ga uzeli na posudbu, a za nekoliko mjeseci ćemo imati šansu da ga trajno potpišemo. U ovom poslu nisam samo ja učestvovao. Mi imamo jako dobar skauting tim. U stalnom smo kontaktu i imamo vrlo blizak odnos s upravom, te zbog toga možemo brzo reagovati. Jako sam sretan što je mišljenje takvo da sam ja odradio posao, ali vjerujete da to nije samo moja zasluga."

Cancelo je u Manchester Cityj stigao 2019. godine iz Juventusa i odigrao je 154 utakmice u kojima je postigao deset golova.

Kada je riječ o reprezentativnom nogometu Cancelo ima 41 upisan nastup za Portugal, te je iz toga jasno da je standardan prvotimac.

Cancelo je za zvaničnu web stranicu Bayerna istakao kako je uzbuđen nakon što je završio transfer, a klub će ga moći otkupiti za 70 miliona eura na kraju sezone.

Joao Cancelo "masno" je plaćen od Manchester Cityja i zbog toga su svi bili iznenađeni kada je jučer objavljeno da napušta ovaj klub i da ide na posudbu u Bayern, a navodno sve to se dešava jer je došao u sukob s Pepom Guardiolom.

Cancelo je prije godinu dana produžio ugovor sa Cityjem do ljeta 2028. godine, ali se njegov status u timu neočekivano promijenio nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

Guardiola je odlučio da Cancela preseli na klupu, a umjesto njega većinom je igrao mladi Rico Lewis. Kada se Portugalac požalio na to nastao je pravi haos i zbog svega je na kraju zatražio odlazak s Etihada.

Navodno, Guardiola je bio ljut što se Cancelo žali na minutažu i došlo je do svađe između njih dvojice i sve je na kraju rezultiralo odlaskom portugalskog igrača na posudbu u Bayern s koje se vjerovatno neće ni vraćati.

Bayern će imati opciju da otkupi ugovor Cancela na ljeto za 70 miliona eura i mediji u Njemačkoj tvrde da će se to gotovo sigurno desiti.

Međutim, Guardiola se zbog svega našao na velikom udaru navijača Cityja koji ne mogu da vjeruju da je klub tek tako pustio Cancela. No, još jednom se ispostavilo da igrači koji se suprostave Guardioli ne prolaze dobro, a Cancelo nije prva takva žrtva španskog stručnjaka.

Guardiola je već ranije najavljivao da Foden može pokriti više pozicija u timu i da će se to desiti sigurno ove sezone, ali niko od navijača ovog kluba nije očekivao da će na kraju engleski reprezentativac završiti na poziciji lijevog beka.

Foden je u dosadašnjem dijelu sezone za City u svim takmičenjima ukupno odigrao 27 mečeva i zabio je devet golova uz četiri asistencije.