Salihamidžić objasnio kako je propao "najveći ljetni plan", dotakao se i sporne fotografije sa Ibize

fsa
Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić otkrio je kako je propao transfer Erlinga Haalanda.

Haaland je ljetos potpisao za ManchesterCity koji je za 60 miliona eura aktivirao otkupnu klauzulu u njegovom ugovoru s Borussijom Dortmund.

No, još je jako puno novca otišlo na račun agenata i Halandovog oca. Haaland je prošle sezone upisao 30 nastupa za Borussiju Dortmund u svim natjecanjima i postigao 29 golova.

Prije nego je potpisao za City, Norvežanin je bio i na meti Bayerna, ali i Real Madrida, Barcelone i mnogih drugih velikih timova. Zapravo, bio je veliki ljetni plan Bayerna nakon što je odlučeno da se proda Robert Lewandowski u Barcelonu.

Salihamidžić je objasnio da je klub namjeravao kupiti Haalanda i otkrio je da se pregovaralo, ali da nije uspješno završeno.

"Nije tajna da smo pregovarali. Na kraju nije uspjelo iz raznih razloga. Ne želim kriviti igrača. Izabrao je opciju koja mu je po njegovom mišljenju bila optimalna", rekao je Braco za Bild.

Potom je nekadašnji reprezentativac BiH govorio o tome kako je došlo do ideje da klub dovede Sadija Manea iz Liverpoola.

"Sadio je na kraju razgovora rekao da mu se sviđa ideja i da želi doći u Minhen i već tada je bilo jasno da postoje šanse da ga kupimo. Nismo razgovarali ni o kakvim brojkama, ali bilo je jasno da ga možemo pridobiti, pa sam nastavio proces njegove kupovine", rekao je Salihamidžić, te je nastavio:

"Posjetio sam Björna Bezemera na Mallorci, gdje živi. Tada smo prvi put konkretno razgovarali (o brojkama/ur.). Nešto smo pojeli i položili kamen temeljac. Ja sam mu tada rekao: Idemo negdje na piće. To također ima neke veze s emocijama i onda smo popili piće".

Pojavile su se potom fotografije iz noćnog kluba na kojima je Salihamidžić viđen u društvu nepoznate ženske osobe. Bilo je to prije nego će se rastati od svoje supruge.

"Da, naravno da mi je smetalo to što je objavljeno u medijima jer su pokazivali nešto što uopće nije tako".

Cristiano Ronaldo?

"Kada vidite kako je naša ofanziva izuzetna, čak i bez Roberta Lewandowskog, jednostavno je teško sa sportske i financijske strane dovoditi igrača kao što je Ronaldo. Imamo osam igrača za četiri pozicije. Imamo prekaljene vrhunske igrače koji su u naponu nogometne dobi. Imamo talente kojima želimo posvetiti vrijeme igranja, pa smo svi glasali da nastavimo s našim planom. Tako da to kod nas nije dolazilo u obzir. Jako smo sretni s trenutnom ekipom".

 

Bayern je fantastično otvorio sezonu. Pobijedio je s 5:3 Leipzig u meču Superkupa Njemačke, a onda tri lagane pobjede u tri bundesligaška kola. Redom su padali Eintracht (1:6), Wolfsburg (2:0) i Bochum (0:7). Za vikend će Bavarci ugostiti Borussiju Moenchengladbach.