Salihamidžić pravi tim koji će kad-tad pokoriti Evropu!

Brazzo
Bayern je bez dileme jedan od najorganizovanijih i najboljih klubova današnjice. Bavarci svake godine pretenduju na osvajanje Lige prvaka, a sve osim titule prvaka u Njemačkoj se smatra neuspjehom.

Posljednji put Bavarci su pokorili Evropu 2013. godine. U svenjemačkom finalu sa 2:1 pobijeđena je Borussija Dortmund. Tada je osvojena i historijska trosturka kruna. Od tada je prošlo nepunih sedam godina, post kojeg u Minhenu žele prekinuti što prije.

Već nekoliko godina Hasan Salihamidžić je zadužen za transfere u Bayernu, a čini se da proslavljeni bh. as prije odstupanja sa pozicije sportskog direktora svom nasljedniku želi ostaviti tim koji će kad-tad pokoriti Stari kontinent, po šesti put u klupskoj historiji.

Ako je slutiti prema posljednjim transfer špekulacijam Bayern bi u narednim godinama mogao imati zaista zastrašujući tim sa Leroyom Saneom i Kaijem Havertzom kao dodacima trenutnom igračkom kadru. Španski AS je napravio moguću potencijalnu postavu njemačkog giganta za naredni period.

"Jedinica" je i dalje rezervisana za Neuera. Odbranu bi ostala nepromijenjena. S desna na lijevo igrali bi Pavard, Sule, Lucas Hernandes te David Alaba.

Pozicije centaralnih veznih bi zauzeli Thiago Alcantara i Kimmich, dok bi ispred njih igrao Havertz. Nasljednici legandarnog dua Ribery - Robben bili bi Gnabry i Sane, dok bi u vrhu napada i dalje igrao Robert Lewandowski.Koliko je realno da od sljedeće sezone ovako izgleda postava Bayerna? Jedno je sigurno, nakon pandemije koronavirusa vrijednost igrača je značajno opala, klubovi su finansijski slabiji. Očekuje se potpuno drugačija fudbalska pijaca u odnosu na ranije godine pa bi Bayern Sanea i Havertza mogao dobiti lakše od očekivanog.