Salihamidžić već sprema potez kojim bi se iskupio, finansije i trener vode važnu riječ

hasan
Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić već neko vrijeme sprema potez kojim bi se iskupio pred navijačima, a koji su kivni na njegov rad i rad direktora Olivera Kahna.

 

Loši rezultati Bayerna i ispadanje iz Lige prvaka bili su "kap koja je prelila čašu", a navijači su nezadovoljstvo iskazali transparentima i parolama protiv Salihamidžića i Kahna.

Iako su klupske legende u pitanju, navijači im ne opraštaju, kako navode, loše poslovanje i transfer politiku kluba te užasno stanje u svlačionici koje je rezultiralo i fizičkim sukobom Leroya Sanea i Sadija Manea. Tako su protiv Manchester Cityja navijači bavarskog giganta Salihamidžića i Kahna nazvali "Gubitnicima današnjice".

U međuvremenu, Salihamidžić sprema potez kojim bi se iskupio. Čak i svaki laik zna da je pitanje napadača najveći problem za Bavarce, a dva velika imena su u igri kako bi riješila taj problem. U pitanju su Tottenhamov Harry Kane i Napolijev Victor Osimhen.

Salihamidžić se jutros oglasio u intervjuu za njemački Sport1 te najavio dovođenje novog napadača. Međutim, o imenima nije želio trošiti riječi dok se poslovi ne sklope, a naglasio je i da će finansijski okviri igrati bitnu ulogu, kao i trener Thomas Tuchel.

"Neću navoditi o kojim se imenima radi u ovom trenutku. Vidjet ćemo šta trener ima u svojim zamislima, ko dolazi u obzir, ali i koji su finansijski kapaciteti. U tom trenutku donijet ćemo finalnu odluku", poručio je popularni Braco.

Osim ispadanja iz Lige prvaka, Bayern je ispao i iz Kupa Njemačke, a ni titula u Bundesligi nije ni blizu sigurne.