Salihamidžićev bijes prema Gnabryju ima duboku pozadinu, ostao je na "nišanu" uprkos izvinjenju

Hasan Salihamidžić
Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić žestoko je kritikovao napadača Sergea Gnabryja zbog njegove, kako je naveo, amaterske posjete Paris Fashion Weeku za vrijeme prvenstva, a njamački mediji objavili su da je pozadina sukoba mnogo dublja, s obzirom da je Nijemac i ranije pravio probleme.

 

Gnabry je otputovao u Pariz nakon remija Bayerna (1:1) u gostima s Leipzigom u petak, podijelivši fotografije putovanja na društvenim mrežama, a Salihamidžić je reagovao nakon što je Bayern u utorak ponovo remizirao (1:1) na svom terenu protiv Koelna.

"To je amaterski. To je upravo ono što Bayern Minhen nije, brčkanje negdje kada imate slobodan dan", prokomentarisao je i nagovijestio da bi se bivši nogometaš Arsenala mogao suočiti s posljedicama.

"Slobodan dan je za odmor kako biste u sljedećoj utakmici mogli nagaziti na gas. O tome ćemo sigurno razgovarati. Naravno da o tome treba razgovarati", dodao je popularni Braco.

Ipak, razgovor između njih dvojice u srijedu nije ništa promijenio suštinski i Gnabry ostaje na nišanu Hasana Salihamidžića uprkos izvinjenju, prenosi ran.de.

Gnabryjevo ponašanje već duže vrijeme u bavarskom klubu izaziva nemire.

Polazna tačka su, između ostalog, bili pregovori o produženju ugovora do 2026. godine, prije godinu dana. Gnabry je tražio značajno povećanje plate i želio je 19 miliona eura. Cifre u kojima se kreću apsolutni lideri kao što su Manuel Neuer, Thomas Müller i Joshua Kimmich.

Ono što se odgovornima za Bayern nije svidjelo je i činjenica daje Gnabry ozbiljno koketirao s besplatnim transferom iz Bayerna.

U redovima Bayerna su ovo vidjeli kao pokušaj Gnabryja da osigura veliku naknadu potencijalnog novog kluba, ali kada je shvatio da stvari ne idu u željenom smjeru, popustio je i potpisao novi ugovor do 2026. godine.

Međutim, nogometaš rođen u Stuttgartu svojim igrama nije uzvratio povjerenje i dodatno je naljutio trenera Juliana Nagelsmanna, generalnog direktora Olivera Kahna i sportskog direktora Hasana Salihamidžića.

Salihamidžić je više puta pozivao Gnabryja na razgovore i pokušao mu je sugerisati kako da poboljša svoje performanse, te se ispostavilo da je imao dobar osjećaj kada ga je u prošlosti kritikovao na suptilan način.

Trenutni razvoj događaja dokazuje da je bio u pravu, jer Gnabry ostavlja utisak igrača kojeg treba "držati na relativno kratkoj uzici". Jer, kako prenosi Sport1, nekoliko igrača Bayerna dobilo je poziv za pomenuti Fashion Week. Svi su odustali - samo ne Gnabry...

Salihamidžić će stoga nastaviti budno pratiti Gnabryja, čije ponašanje sigurno neće još dugo trpiti u Minhenu.