Samo jedan igrač postigao 50 golova u Seriji A brže od Cristiana Ronalda, Džeko osmi

sport
Cristiano Ronaldo igra u odličnoj formi ove sezone i trenutno je drugi strijelac Serije A sa 19 golova.

 

Ispred Ronalda nalazi se samo Ciro Immobile koji je postigao šest golova više od Portugalca. Ronaldo je u Juventus stigao na ljeto 2018. godine iz Real Madrida i čini se da je to bio pravi potez za njega.

Ovaj 35-godišnji fudbaler je već uspio postići 50 golova u italijanskom prvenstvu iako je odigrao svega 70 utakmica. Prije njega samo jednom igraču je uspjelo da dođe do brojke od 50 golova na manje od 70 odigranih utakmica.

Naime, bolji od Ronalda u ovom segmentu je samo Andriy Shevchenko koji je u dresu Milana stigao do brojke od 50 golova na 69 odigranih mečeva.

Na trećem mjestu je brazilski Ronaldo koji je nakon 77 utakmica zabio 50 golova, a onda slijede Marco van Basten (83 utakmice), Michel Platini (84 utakmice), Gabriel Batistuta (85 utakmica) i David Trezeguet (86 utakmica).

I bh. napadač Edin Džeko visoko kotira na ovoj listi. Džeko je na osmoj poziciji, a naš kapiten je 50 golova u Seriji A postigao nakon 92 utamice. U TOP 10 su još Adriano (95 utakmica) i Gonzalo Higuain (96 utakmica).