Samra Rendić: Želimo više od opstanka u Premijer ligi

Rendic
Kao i u većini rukometnih klubova, tako i u brčanskom Jedinstvu jedva čekaju da nakon višemjesečne pauze izazvane pandemijom virusa korona zaigraju takmičarske utakmice. Brčanske rukometašice na teren će zvanično 19. septembra, kada će u okviru završnice Kupa Republike Srpske u polufinalu snage odmjeriti s ekipom Knežopoljke.

 

Popularne "amazonke" prošlu sezonu su završile u zlatnoj sredini, a čini se da bi tim plasmanom bile zadovoljne i u nadolazećoj sezoni Premijer lige. Trener Saša Radovanović prošlog mjeseca okupio je svoje pulenke, a ekipa nije pretrpjela neke veće izmjene. Vjerna Jedinstvu ostala je i dugogodišnja prvotimka Samra Rendić (28), koja je skoro 15 godina članica kluba. 

"Još smo u trenažnom procesu. Jako sam zadovoljna kako sve protiče. Prvih 15 dana radilo se na postizanju, tj. vraćanju kondicije i snage, a sada smo već polako počeli raditi s loptama. Cilj je da se ekipa što bolje uigra, kako bismo bile spremne za početak sezone", kaže, slobodno se može reći, pravi vojnik Jedinstva. 

Iskusna prvotimka ističe da je ekipa u suštini ostala ista, a hendikep predstavlja izostanak Dunje Brankovan, koja ima povredu ligamenata.

Zbog situacije u vezi s virusom korona još nije obavila neophodnu operaciju. 

"Naša očekivanja svakako da su bazirana na ostanku u elitnom rangu bh. rukometa, ali mi uvijek želimo da pružimo više, pa se tako i nadamo da ćemo uspjeti ostvariti plasman među prvih pet ekipa", poručuje Rendićeva.

Brčanke bi zvanično na teren trebale 19. septembra, kada će u Banjaluci na završnici Kupa RS snage odmjeriti sa Knežopoljkom iz Kozarske Dubice. 

"Zaista se nadamo da bismo mogli ući u finale. Budući da smo svi željni rukometa, ne sumnjam da će se kvalitet utakmice odraziti na najvišem mogućem nivou", poručila je sjajna rukometašica. 

Članica udarne postave "amazonki" naglašava da je ponosna što je dugi niz godina članica ovog kolektiva. Rođena Brčanka vjeruje kako će i u narednom periodu uspješno sarađivati s ekipom s kojom je mnogo toga prošla. 

"Što se tiče mene kao pojedinca, ja sam u ovom klubu dugi niz godina - čak 15. Dugo sam s ovom ekipom, prosto smo takoreći odrasli zajedno. Nadam se da ćemo i dalje imati kvalitetnu saradnju, a poslije - nikad se ne zna gdje me put može odvesti", zaključila je Samra. Inače, Premijer liga za rukometašice zakazana je za 19. i 20. septembar, a Jedinstvo će u prvom kolu snage odmjeriti sa Knežopoljkom.