Samuel Eto'o zabrinut da se Barcelona neće plasirati u Ligu prvaka: "Patim gledajući je kako igra"

asd
Barcelona odavno nije ono što je nekad bila, a toga je svjestan i njen nekadašnji napadač Samuel Eto'o.

Kamerunac je veliki navijač Barcelone čiji dres je svojevremeno i sa dosta uspjeha nosio, no priznaje da danas pati dok gleda neuvjerljive mečeve Katalonaca.

Barca je u katastrofalnoj formi, a Eto'a brine da se klub čak neće uspjeti niti plasirati u grupnu fazu Lige prvaka, što bi bilo ravno katastrofi.

"U posljednje vrijeme jako patim kad gledam utakmicu Barcelone. Mislim da je svima nama navijačima Barcelone jako teško pratiti trenutna dešavanja. Bilo bi teško pomiriti se s tim da ekipa ne izbori Ligu prvaka. Zaista se nadam da će na kraju uspjeti", rekao je 40-godišnji Eto'o prije nego što se dotaknuo nadolazećeg derbija protiv Real Madrida.

“Barcelona je započela sezonu jako loše, a derbiji protiv Real Madrida uvijek su vrlo zahtjevne utakmice. To je jedinstvena utakmica i igrači bi to mogli iskoristiti i pokušati preokrenuti trenutnu sliku. Pobjeda nad Realom vrijedi više od tri boda. Svi koji su igrali u El Clasicu znaju da je to najspektakularnija i najdivnija utakmica na svijetu. Igrao sam finale Lige prvaka, ali Clasico je priča za sebe. Nijedna druga utakmica nije blizu derbija između Barcelone i Reala".

On je za Barcelonu igrao između 2004. i 2009. godine te je postigao čak 130 golova uz 40 asistencija na 199 mečeva. Osim Barcelone, Eto'o je igrao i za Real Madrid, Chelsea, Everton, Inter, Anzhi i još neke klubove u Evropi.