Sandro Tonali gleda u jednu tačku, ne jede, ne govori, samo plače - Uplašen je, zna da je pogriješio

.
Ovisnik o klađenju

 

Italijanski reprezentativac Sandro Tonali (23) jedan je od igrača uključenih u istragu torinskog tužilaštva, a sve zbog kockanja. To je trenutnom veznjaku Newcastlea teško palo i ne prestaje da plače, skoro da ne može da jede, ne prigovara i gleda samo u jednu tačku.

Ovo su objavili mediji u Italiji koji prenose da je Tonali svjestan da je napravio pogrešku i da se sada želi liječiti od ovisnosti o kockanju.

On je zajedno sa saigračem iz reprezentacije Nicolom Zaniolom napustio kamp reprezentacije Italije u Firenci, te se vratio u Milano. Nakon neprospavane noći, Tonali je plakao i izražavao svoja osjećanja sa najmilijima.

Dok njegovo okruženje cijelu aferu odbacuje kao "grešku mladih", Tonali je već pristao da se stavi na raspolaganje Savezu za niz sastanaka s mladima o tome šta bi trebalo raditi van terena.

"Uplašen je, udarac je bio veliki", kažu njegovi bliski, prenosi Corriere dello Sport. Sada 23-godišnji bivši igrač Milana, kao i ostali igrači uključeni u istragu o nezakonitom klađenju, rizikuje suspenziju od najmanje tri godine, što bi imalo ozbiljne posljedice na njegovu karijeru.

Svjestan je naravno toga i teško mu je sve to podnijeti, ali zna da je zabrljao i da je sada preostalo samo da pokuša da se popravi, da kaže istinu i da pokuša proći što bezbolnije na kraju cijelog slučaja.

Igrač i dalje uvjerava da je sve učinio olako, a ne iz zlobe, te da je spreman platiti posljedice. U međuvremenu, Newcastle je zadržao maksimalnu povjerljivost po tom pitanju, a menadžer Eddie Howe čeka Tonalija u Engleskoj da ga zagrli i pomogne mu da prebrodi težak trenutak.

Osim Tonalija i Zaniola, u aferu s klađenjem uključen je i mladi fudbaler Juventusa Nicolo Fagioli, koji je priznao da je od malih nogu ovisnik o klađenju. S obzirom na to da je priznao kako je kockao, njemu će sasvim sigurno kazna biit prepolovljena.

Fagioli je već pomogao tužiocima, a članak 126 Sportskog pravosuđa kaže da ako igrač pomogne u dovršetku istrage, zabrana bi mogla biti smanjena za 50 posto

Članak 128. istog zakona kaže da ako igrač donese korisne informacije i pomogne u identificiranju drugih osumnjičenika, tužilac može ponuditi veće smanjenje suspenzije. Ova informacija dolazi u kontekstu u kojem je "La Repubblica" izjavila da će u ovaj slučaj biti uključeno čak 10 igrača.

Među optuženima je i mladi igrač Rome Nicola Zalewski, koji je priznao da se kladio na to da će sam dobiti žuti karton, a to se i dogodilo na meču Rome i Salernitane, kada je u 94. minuti povukao rivala za dres, čime je vlastitu okladu napravio "uspješnom".