Sanja i Erna, ponos Krajine i još jedne sestre na rukometnom nebu u BiH

Sestre su jedan od sinonima za ženski rukomet u BiH. Mnogi klubovi su u svlačionici imali sestre, a neke su ostavile i veliki pečat u našem rukometu.

Pomenuta tradicija sestara u istoj svlačionici nastavlja se i danas, a sestre iz nove generacije su mlade Cazinjanke, Sanja (18) i Erna (13) Pajić.

Sanja i Erna igraju za Krajinu iz Cazina na poziciji krila i beka. Krajiške seke, obilježile su ovaj vikend u Prvoj ligi FBiH. U duelu u kojem je Krajina savladala Lokomotivu rezultatom 39:26, sestre Pajić su postigle 21 pogodak. Sanja je 11 puta zatresla mrežu gošći, a Erna deset puta.

Ovo nije bila prva utakmica, gdje Sanja i Erna zajedno dominiraju. Starija sestra Sanja se na parkete vratila nakon skoro tri godine pauze zbog povreda, oepracija i oporavka.

Sad sa mlađom sestrom koja ima tek 13 godina vuče tim Krajine. Erna je jedna od najmlađih igračica u bh. rukometu, koja nastupa za seniorski tim, rođena je 2006. godine

Image

Po svemu sudeći, dobili smo nove sestre koje će obilježiti još jednu epohu u bh. rukometu, a Krajina, Cazin i BiH, ne treba da brinu za rukometnu budućnost.