Sarajevo danas želi nastavak impresivnog niza, zanimljivo će biti u Bijeljini i Kaknju

.
U nedjelju se igraju preostala tri meča 12. kola Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine.

 

U tri različita termina pratićemo tri zanimljiva duela. Prvi je na programu od 14 sati i 30 minuta i igrat će se u Kaknju gdje Mladost dočekuje Borac. Gostima iz Banjaluke pripada uloga favorita, no na stadionu Mladosti mnogi su znali da se opeku. Kakanjci su uostalom u dobrom ritmu nakon pobjeda nad Radnikom i Krupom (u gostima), a i "leži" im Borac na domaćem terenu jer su na prethodna četiri duela ostvarili dvije pobjede uz remi i jedan poraz.

S druge strane, Borac je razočarao u Bijeljini prošlog vikenda izgubivši od Radnika i Banjalučani su u 11 mečeva već na četiri poraza, pa ne izgledaju do kraja 'utegnuto', mada će tim Vlade Jagodića danas pokušati da novom pobjedom nastavi potjeru za Sarajevom i borbu za titulu.

 

Od 17 sati startat će duel Sarajeva i Krupe. Navijači Sarajeva prepuni optimizma čekaju svaki naredni meč, a i ne čudi s obzirom na to da je njihov tim u prvenstvu nakon 10 kola uvjerljivo vodeći sa osam pobjeda i dva remija, odnosno 26 osvojenih bodva.

 

Uz to, aktuelni prvak BiH ima šest uzastopnih pobjeda u domaćem šampionatu, a pobjede niže i u Kupu. Upravo je u tom takmičenju Sarajevo prije četiri dana gostovali kod Krupe i slavilo s 4:2. Za nadati se i danas efikasnoj utakmici, ali ovdje bez dileme ulogu favorita i to velikog preuzima Sarajevo.

Dosta zanimljivo i neizvjesno moglo bi da bude u Bijeljini od 19:05 sati u meču domaćeg Radnika i Slobode.

 

Sloboda igra toplo-hladno ove sezone, ali sa 13 boodva je na osmom mjestu i da nije bilo nešto slabijih izdanja u prethodnih 2-3 sedmice, Tuzlaci bi sada bili na pozicijama koje vode u Evropu. Pobjedom nad Radnikom vratili bi se u gornji dio tabele, ali Radnik također ima svoju računicu - danas pobijediti goste iz Tuzle i stići ih na tabeli, pa napraviti dodatni iskorak u borbi za opstanak.

 

Dueli Radnika i Slobode u većini slučajeva završavaju s malim brojem pogodaka, ali nadamo se da će ove nedjelje svi premijerligaški mečevi donijeti uzbuđenja i golove.