Sarajevo gazi ka tituli prvaka BiH: Musemićeva mašina razbila Čelik

Fudbalski klub Sarajevo dočekao je večeras u 30. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Nogometni klub Čelik na stadionu Asim Ferhatović Hase. Bordo tim je slavio rezultatom 5:0.

Fudbalski klub Sarajevo dočekao je večeras u 30. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Nogometni klub Čelik na stadionu Asim Ferhatović Hase. Bordo tim je slavio rezultatom 5:0. 

Prvu priliku na susretu imali su gosti iz Zenice, ali je pokušaj Anela Dedića zaustavila prečka gola Bordo tima.

Sarajevo je do vodstva došlo u 21. minuti susreta, a strijelac je bio Benjamin Tatar. Do svog 11. gola u sezoni Tatar je došao nakon kombinacije Hebibovića i Rahmanovića. Desetka Bordo tima ostavila je loptu za saigrača na 11 metara od gola Zeničana, a Tatar je matirao nemoćnog Karajbića.

Do dva gola prednosti Sarajevo je došlo u 24. minuti susreta. Svoj 100. duel u Bordo dresu krunisao je pogotkom nakon što je sam sebi iskreirao priliku. Pored tri igrača Čelika prošao je na centru igrališta, izašao sam pred golmana Zeničana i mirno zatresao mrežu Čelika, kako prenosi RadioSarajevo.ba.

Svoj drugi pogodak na utakmici, a treći za Sarajevo u 32. minuti susreta postigao je Benjamin Tatar. Nakon centaršuta Kapića Rahmanović je šutirao glavom, a lopta je došla do Tatara koji još jednom matira nemoćnog Karajbića.

Sarajevo je u 59. minuti susreta došlo do četvrtog gola na susretu. Nakon kornera lopta se odbila do Anela Hebibovića koji udarcem sa preko 20 metara matira nemoćnog golmana Čelika.

Samo četiri minute kasnije bilo je 5:0. Amar Rahmanović je nakon dvije asistencije postigao i pogodak. Asistirao je Šišić, a fudbaler Bordo tima zatresao je mrežu nemočnog Karajbića. Ostlao je do kraja susreta 5:0 za Sarajevo. 

Bordo tim sada ima sedam bodova i utakmicu više od Zrinjskog tri kola prije kraja Premijer lige BiH.