Sarajevo - Milsami 0:1: Šok na Koševu, Ginsari doveo Moldavce u vodstvo!

.

Nogometaši Sarajeva i Milsamija večeras na stadionu "Asim Ferhatović Hase" igraju revanš utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige

27' - Sada je Velkoski isprobao svoj udarac, ali je Timbur ponovo siguran.

23' - Sarajevo se brzo dozvalo i krenulo je po izjednačenje. Dva puta je šutirao Sušić, jednom Fanimo, ali odbrana Milsamija na čelu s golmanom Timburom nema problema.

19' - Gol! Milsami vodi 1:0! Zaista neočekivan rezultat budući da je Sarajevo bilo apsolutni favorit. Ginsari je ostao sam ispred gola Sarajeva, prevario je jednog svog čuvara i potom iskosa matirao nemoćnog Kanurića za 0:1.

16' - Milsami se oslobodio početnog pritiska Bordo tima. Izveli su i jedan korner. S druge strane, Oremuš je iz solidne pozicije s 20-ak metara šutirao vrlo loše.

12' - Bordo tim steže obruč oko gola Moldavaca. Sada su izveli i prvi korner na utakmici. Salčin je izveo prekid, ali nije bilo problema za Milsami.

4' - Sarajevo ima inicijativu na početku meča. Prvi je zaprijetio Đokanović, ali je Timbur bio siguran.

1' - Počela je utakmica na Koševu! Sretno Sarajevo

20:55

Sve je spremno za početak utakmice na Koševu. Glavni sudija će biti Paul Mclaughlin iz Irske.

Posljednji put su svoje igrače gledali uživo i bodrili još 7. marta prošle godine na utakmici Premijer lige BiH protiv Mladosti (2:1). Nakon toga je uslijedio prekid sezone, a u cijeloj prošloj sezoni publika nije imala dozvolu dolaska na stadion Koševo.

20:45

Sablić je na jučerašnjoj konferenciji za medije istakao da je njegova ekipa u prvom meču ostavila dobar dojam te da očekuje pobjedu u večerašnjem meču.

"Uz pomoć navijača želimo ostvariti cilj. Postavit ćemo se kao i u prvom meču, pokušati preuzeti kontrolu lopte i napraviti pritisak na zadnju liniju protivnika. U prvom meču imali smo takav dobar period igre i to nam je cilj. Milsami je iskusna ekipa, znaju igrati na rezultat. Imaju određeni kvalitet i mogu biti neugodni", rekao je Sablić.

20:40

Prva utakmica odigrana u Moldaviji prije sedam dana okončana je bez pogodaka. Sarajevo je u tom susretu pokazalo da je bolja ekipa od Moldavaca te bi svaki drugi rezultat osim večerašnje pobjede Bordo tima bio ravan iznenađenju.

20:35

Stigli su nam i sastavi. Trener Goran Sablić se odlučio za ofanzivnu formaciju 4-3-3 pa će od prve minute igrati: Kanurić; Šabanović, Dupovac, Kurdić, Pidro; Oremuš, Đokanović, Salčin; Velkoski, Sušić i Fanimo. Na osnovu početnog sastava jasno se vidi kako će Bordo klub, baš kao i u prvom meču odigranom u Moldaviji, igrati bez klasičnog špic napadača.

S druge strane, trener Milsamija Serghei Dubrovin se odlučio za znatno defanzivniju postavku u formaciji 4-2-3-1. U prvom sastavu su: Timbur; Arhirii, Racu, Bolohan, Dijinari; Lambarskiy, Amougui; Dedov, Puntus, Antoniuc i Ginsari.

20:30

Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos revanš utakmice prvog pretkola Konferencijske lige između Sarajeva i Milsamija. Utakmica se igra večeras na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 21 sat.

20:50

Nakon 16 mjeseci pauze zbog pandemije koronavirusa, navijači Bordo tima će napokon zauzeti svoja mjesta na tribinama stadiona Koševo.