Sarajevo sa igračem manje izborilo bod kod Zrinjskog, revija golova u Bijeljini

Završene su četiri utakmice 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu, u kojima je palo pregršt golova - osim u derbiju kola u Mostaru, gdje su snage odmjerili Zrinjski i Sarajevo.

Tuzla City ostala je lider prvenstva nakon što su sa 3:0 kod kuće savladali Zvijezdu 09. Pobjedu ovogodišnjem iznenađenju Premijer lige donijeli su Ramić, golom u 53. minuti, zatim autogol Stanišića u 60. i Burić u 72. minuti.

Čelik je izlazak iz krize najavio pobjedom protiv Širokog Brijega. Tim sa Bilinog polja slavio je sa 2:0, a pobjedu Zeničanima donio je Mahmutović golovima u 82. i 90. minuti, prenosi N1.

Pravu poslasticu publika je gledala u Bijeljini, gdje su susret sa pet pogodaka odigrali Radnik i Sloboda. Prvo je Smajić goste doveo u prednost u devetoj minuti, ali je Radnik u 21. uzvratio preko Karića.

U 36. minuti - preokret. Mrežu slobode pogodio je Mekić, a taj rezultat je stajao sve do 42. minute - kada je rezultat ponovo poravnat nakon gola Pršeša iz penala.

Konačan rezultat postavio je Karić u 71. minuti i donio pobjedu svom timu.

U Mostaru su odličan meč odigrali Zrinjski i Sarajevo, ali je on završen bez golova - uz pregršt prilika na obje strane. Domaća ekipa bila je kvalitetniji protivnik, pogotovo nakon 65. minute kada su imali igrača više na terenu zbog isključenja Hebibovića - ali do gola nisu uspjeli doći. Zavšreno je 0.0. 

Sutra su na rasporedu preostale dvije utakmice. Željezničar će u Banjaluci igrati sa Borcem, dok Mladost dočekuje Velež.