Sarajevo slavilo u Prijedoru i upisalo drugu pobjedu u sezoni

.

Nogometaši Sarajeva su upisali pobjedu na gostovanju u Prijedoru kod Rudara rezultatom 2:0 u susretu četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Rudar je dominirao u prvom poluvremenu i stvarao prilike, no Sarajevo je zabijalo pogotke.

Domaćin je zaprijetio prvi put u 9. minuti nakon kornera. Pidro je ostavio Jakupovića samog, ali igrač Rudara šutira pored gola.

U 19. minuti Sarajevo je imalo obećavajući napad u kojem je Bodul izgubio loptu, kontru je povukao kapiten Rudara Pekija koji je i šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta se odbila do Santosa koji šutira iz prve, ali Dizdarević fantastično brani i spašava svoj tim.

Sarajevo je povelo u 23. minuti. Dizdarević je izbio loptu, Bodul je prebacuje do Bagarića koji majstorski lobuje golmana Rudara i donosi prednost svom timu.

Taj pogodak je šokirao domaće, a četiri minute kasnije je moglo biti 2:0 za Bordo tim. Bodul je sjajno uposlio Kobiljara. On i Bagarić su išli sami ga golu Rudara, no vezni nogometaš Sarajeva je zakasnio sa pasom, opa je Bagarić iz teške pozicije šutirao pored gola.

U 39. minuti Sarajevo je udvostručilo prednost. Igrač utakmice Bodul je centrirao iz slobodnog udarca sa lijeve strane, a nesretni i nespretni Mandić je glavom postigao autogol.

I na samom početku drugog poluvremena Sarajevo je moglo stići do još jednog pogotka. Hebibović je sjajno uposlio Kobiljara koji je izašao sam ispred golmana Rudara, ali je šutirao veoma loše i lopta je otišla pored gola.

Do kraja susreta golman Rudara Šćekić je dva puta sjajno intervenisao nakon šuteva Cmiljanića, te nije bilo promjene rezultata i Sarajevo je upisalo drugu pobjedu u sezoni. Zanimljivo, obje pobjede Bordo tim je ostvario u gostima.

S druge strane Prijedorčani su upisali drugi poraz ove sezone.

Tabela: