Sat je otkucao, odluka je donesena: Najtraženiji fudbaler svijeta odabrao naredni klub!

.
Neće ostati u Borussiji

 

Prema špekulacijama koje kruže, očekuje nas izuzetno vruće ljeto kada su u pitanju transferi i ljetni prijelazni rok. Najtraženiji fudbaler svijeta trenutno je Jude Bellingham koji trenutno nastupa za Borussiju Dortmund, a Mundo Deportivo prenosi da je već izabrao novi klub.

Za 19-godišnjeg engleskog veznjaka vlada zaista veliki interes. Iako je Borussia spremila novi, poboljšan ugovor za njega, na ljeto će napustiti klub.

Za njegove usluge interesovali su se mnogi evropski klubovi i interesuju se i dalje, a u prvom redu oni bogati kao što su Real Madrid, PSG i Manchester United.

Liverpool se također dovodio u vezu s ovim fudbalerom, no iz redova kluba s Anfielda su kazali kako se neće miješati u trku za njega iz finansijskih razloga.

"Ne znam zašto uopšte razgovaramo o stvarima koje ni teoretski ne možemo napraviti. Ako dijete kaže da želi Ferrari za Božić morate odgovoriti da to ne možete priuštiti, a ni da on nije dovoljno star da vozi automobil. To je sve što imam da kažem na tu temu", rekao je Klopp prije nekoliko dana kada su ga pitali o Bellinghamu.

Ipak, čini se da razočarenje navijača Liverpoola neće dugo trajati. Kako danas Mundo Deportivo piše, Bellingham je odabrao novi klub, a to je upravo Liverpool.

Pomenuti medij piše kako je Bellingham već obavijestio čelnike Borussije Dortmund o svojoj odluci, a njemački se klub nada da će dobiti cifru ne manju od 120 miliona eura.

Liverpool ima strategiju da dovede igrače kojima u potpunosti odgovara projekat kluba kao i saradnja s Jurgenom Kloppom, a Jude Bellingham je upravo takav, a već se i odlično poznaje s njemačkim trenerom.

Engleskog veznjaka i njemački klub ugovor veže do ljeta 2025. godine, a nedavno mu je Borussia ponudila i novi u kojem bi imao platu od 15 miliona eura i trajao bi do 2026. godine, no očito je da od tog potpisa neće biti ništa.

Ova odluka Engleza u prvom redu će razočarati Florentina Pereza koji je silno htio da ga dovede na Santiago Bernabeu. Nada svakako još postoji sve dok paraf ne bude na papiru, ali...

Ove je sezone Bellingham na 39 utakmica u svim takmičenjima postigao 11 golova i tome dodao sedam asistencija.