Saudijci pomjeraju granice i u rukometu, doveli su jednog od najboljih igrača Evrope

rukomet
Saudijska Arabija ovog ljeta pravi pravu pometnu na nogometnoj transfer pijaci budući da u njihovu ligu dolaze ozbiljna evropska imena, a čini se da sa istom praksom kreću i u rukometu.

 

Jedan od najperspektivnijih evropskih rukometaša Andre Gomes, koji je do danas bio član njemačkog Melsungena, potpisao je za Al Safu iz Saudijske Arabije.

Portuglaski rukometaš dobio je ponudu koja se ne odbija, a koja uključuje zaradu od 600 hiljada eura neto, a uz određene bonuse taj iznos može skočiti na 900 hiljada eura.

Plata je to koja je neuporedivo veća od one koju je imao u njemačkom timu koji očigledno nije mogao da mu ponudi taj iznos.

On se jučer pojavio na pripremama svog sada već bivšeg kluba, ali samo kako bi se pozdravio sa dosadašnjim saigračima kojima je poručio da ide na Bliski istok.

Andre Gomes je prije Melsungena nastupao u portugalskim velikanima Portu i Bragi. Za reprezentaciju svoje zemlje, koja u Evropi kotira veoma visoko, već odigrao 30 utakmica na kojima je zabio 76 golova.

Očigledno da Saudijska Arabija želi napraviti novi poredak i na rukometnom nebu, budući da su već postavili određene standarde kada je nogomet u pitanju.

 

FOTO