Saudijci su raširenih ruku dočekali svakoga, samo Hakim Ziyech je odbijen

hakim ziyech
Arapski tim preispituje potpisivanje marokanskog reprezentativca iz Chelseaja. U Engleskoj ističu da nije voljan prihvatiti novu ponudu.

 

Ziyech je samo jedan u nizu mnogih igrača koji su ovog ljeta na izlaznim vratima Chelseaja. Marokanac je, poput brojnih saigrača poput N'Goloa Kantea, Koulidoua Koulibalyja i golmana Edouarda Mendyja namjeravao put Saudijske Arabije.

Ziyech je prije nekoliko dana dogovorio sve uslove s Al Nassrom i trebao se priključiti Crisianu Ronaldu i društvu, ali kada se čekala zvanična potvrda pojavile su se informacije da trenutno od tog transfera nema ništa.

 

Navodno je marokanski reprezentativac pao na ljekarskim testovima zbog problema s koljenom i kukom. Arapi su, ipak, unatoč tome imali namjeru da ga potpišu, ali su mu dali novu ponudu 40 posto nižu nego prethodnu.

Prema novinaru Jamesu Bengeu, Ziyech nije spreman da prihvati tu ponudu i odbacio je mogućnost da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji.

Igraču se očito ne da da promijeni klub. Tokom, zimskog prijelaznog roka u sezoni 2022/23 bio je na korak od Chelseaja i trebao je da ide u PSG, ali dokumentacija nije prošla na vrijeme.

Napadač je sada bio svoju budućnost s klubom iz Rijada vezao do 2026. godine ne otkrivajući brojke kolika će mu biti plata.

Iako rođen u Nizozemskoj, Ziyech je reprezentativac Maroka, a nedavno je imao sukob sa Vahidom Halilhodžićem, pa ga je bivši selektor bio izbacio iz nacionalnog tima, da bi se kasnije vratio i igrao je na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Prije Chelseaja igrao je za Ajax i Twente, dok je sportsku karijeru gradio u Herenveenu.

Do sada je za Chelsea odigrao 64 premierligaške utakmice i postigao je šest golova uz devet asistenciaj, a igrajući za više timova u Ligi prvaka ima statistiku od 40 odigranih mečeva, osam golova i 10 asistencija.

S Plavcima je 2021. osvojio Ligu prvaka, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. Ostaje da se vidi hoće li 30-godišnjak na kraju pronaći put do Saudijske Arabije ili će potražiti drugu sredinu, ali zbog zdravstvenih problema izgledniji je ostanak u Londonu u ovom trenutku.