Sav Ronaldov očaj se najbolje vidio prilikom glasanja za najboljeg igrača svijeta!

sa
Lionel Messi je u ponedjeljak navečer po drugi put u karijeri dobio nagradu The Best, odnosno proglašen je najboljim igračem svijeta po izboru FIFA-e.

Messi je slavio ispred Kyliana Mbappea i Karima Benzema, a prevagu je odnijela svakako činjenica da je sa Argentincima postao prvak svijeta.

Nako proglašenja pobjednika FIFA je objavila rezultate glasova i kome su kapiteni, selektori i novinari iz zemalja članica dali svoje glasove.

Za razliku od prethodnih godina Ronalda koji je također dva puta osvojio ovu nagradu nije bilo u užem izboru za najboljeg igrača.

Upravo iz tog razloga mnoge je zanimalo kako je slavni Portugalac glasao. Međutim, kapiten prvaka Evrope iz 2016. godine je "podbacio."

Naime, iako je kapiten svoje reprezentacije Ronaldo je odlučio da ne glasa te je svoj izbor prepustio kolegi Pepeu.

Taj potez je ostavio u nevjerici mnoge koji mišljenja da se CR7 zapravo distancirao od izbora i nije želio da učestvuje kada i sam nije u konkurenciji za najboljeg.

Inače, Pepe je glasaio za Kyliana Mbappea kojem je dao pet bodova, zatim su uslijedili Luka Modrić i Karim Benzema.

Interesentno je kako su svoje glasove rasporedili kapiten Edin Džeko i novi selektor Faruk Hadžibegić koji su imali različita mišljenja.

Hadžibegić je na prvo mjesto stavio Benzemu, zatim Luku Modrića na drugo te napadača Manchester Cityja Erlinga Haalanda na treće. Dakle, Mbappe nije dobio ni glas.

S druge strane, Džeko je svojim glasovima zapravo pogodio konačni redoslijed. Messiju je dao pet, Mbappeu tri, a Benzemi jedan glas.