Sav sretan se vratio iz svlačionice nakon VAR-a misleći da će poništiti crveni, a onda uslijedio šok

crveni karton
Nevjerovatan meč odigrao se jučer u Švicarskoj gdje su se sastali Basel i Zurich. Na kraju su gosti slavili sa 2:0, dok je domaći tim s čak tri igrača manje završio ovu utakmicu. U centru pažnje nalazi se Taulant Xhaka koji je duboko u nadoknadi "pocrvenio", ali ono što smo gledali u tom trenutku na stadionu St. Jakob Park će obići svijet.

 

Zurich je uspio da dođe do pobjede na gostovanju u Baselu, a sve vrijedno pažnj eu ovoj utakmici gledali smo u sudijskoj nadoknadi koja je trajala skoro 15 minuta.

Vidjeli smo dva gola u mreži Basela, tri crvena kartona za igrače domaćeg tima, ali i jedan crveni karton za rezervistu Zuricha.

Zurich je do prednosti stigao u 91. minuti utakmice kada je Šimić iz penala zabio pogodak za 1:0. Prije toga nekoliko minuta ranije domaći su ostali s igračem manje jer je Adams dobio direktan crveni karton.

Samo tri minute kasnije bilo je sve riješeno. Zurich je uspio da povede sa 2:0, a ovaj put mrežu Basela trese Matthew na asistenciju Marchesana. Nakon tog gola nastaje totalna ludnica na terenu St. Jacob Parka.

Prvo je u 97. minuti meča Burger dobio direktan crveni karton u ekipi Basela, a njemu se pet minuta kasnije priključio i iskusni Taulant Xhaka, no način na koji je ovaj veznjak dobio direktan crveni karton je glavna tema fudbalske javnosti.

Xhaka je imao žuti karton, a potom je glavom u prsa udario Nikolu Katića zbog čega mu je sudija pokazao drugi žuti, odnosno crvnei karton.