Savez dao podršku Robertu Prosinečkom

U Sarajevu je danas održana sjednica Izvršnog odbora (IO) NSBiH, kojom je predsjedavao Elvedin Begić.

Bilo je prisutno 13 članova IO, te Dušan Bajević, član Odbora za posredovanje i savjetovanje, i selektor A reprezentacije Robert Prosinečki.

Kako je objavio NSBiH, usvojeno je više odluka i zaključaka, jedan od njih se odnosi na reprezentaciju BiH i selektora Roberta Prosinečkog.

- Usvojen je izvještaj selektora A reprezentacije BiH o kvalifikacionim utakmicama protiv Finske i Italije, uz zaključak da se daje se puna podrška u daljnjem radu selektoru, stručnom štabu i igračima. Naglašeno je da cilj ostaje plasman na UEFA EURO 2020. godine i da je Savez osigurao najbolje organizacione i logističke uvjete za potrebe reprezentacije - objavio je NSBiH.

Osim ovoga, IO je je usvojio informaciju o odlukama Komiteta za hitnost od 06. juna 2019., informaciju o aktivnostima ostalih reprezentativnih selekcija u periodu maj - juni, izvještaje nadležnih organa i komiteta o provedenim takmičenjima u organizaciji NSBiH za takmičarsku 2018/2019. godinu, odluku o načinu raspodjele sredstava klubovima BHT PL BiH iz sponzorskog ugovora za takmičarsku 2019/2020. godinu, informaciju o finansijskoj situaciji NSBiH i informaciju o stepenu implementacije tekućih infrastrukturnih projekata pod okriljem NSBiH.