Savršena akcija dosad neviđenog Juventusa: 24 dodavanja, Ronaldov trik i golčina

Juventus je ponovno prvi u Italiji, u sedmom kolu Serie A pobijedili su Inter u Milanu 2:1 i tako prekinuli njihov stopostotni niz.

Talijanski prvak pod vodstvom novog trenera Maurizija Sarrija nastoji igrati atraktivan i uspješan nogomet popularan pod imenom Sarriball, čak toliko da je i sam Sarri uoči nedjeljnog derbija izjavio da ga prije rezultata zanima kvaliteta igre njegove momčadi.

Na kraju može biti prezadovoljan, Juventus je uzeo važne bodove, vrh ljestvice i odigrao ugodno oku. Posebno se to vidjelo u pobjedničkoj akciji kod gola Gonzala Higuaina u 80. minuti.

Tom golu prethodila su 24 dodavanja Juventusovih igrača, lopta je kružila kroz sve linije da bi ofenziva Stare dame uspjela pronaći rupu u gustoj obrani domaćina. 

Estetski je sve izgledalo perfektno, baš po Sarrijevom ukusu.

Veliku stvar odradio je Cristiano Ronaldo svojim kretnjama i predasistencijom Rodrigu Bentancuru koji je inteligentno podvalio loptu Argentincu. Higuain je potom sam izbio pred Samira Handanovića i rutinski pogodio za vodstvo talijanskog prvaka.

Torinski je sastav kontrolirao utakmicu i igrao ofenzivno s visoko postavljenom zadnjom linijom u fazi napada.

Za Juventus, koji je pod vodstvom bivšeg trenera Massimiliana Allegrija posljednjih sezona uglavnom igrao oprezno i proračunato, ovo je velika transformacija.

Sarri tu ne želi stati, njegov cilj je da Juventus uopće ne izlazi iz protivničke polovice u fazi napada.

"Niste još vidjeli najbolji Juventus. De Ligt se još prilagođava na naš nogomet, Chiellinijeva ozljeda nas forsira da ubrzamo njegovu prilagodbu. Također, moramo raditi na tome da kontroliramo utakmicu, moramo pokazati veću superiornost, raditi bolji presing i ostajati u protivničkoj polovici."

Ideja Sarrija je jasna, 60-godišnji Napolitanac ustrajno radi na promjeni stila igre. Od momčadi koja je utakmice dobivala na mišiće, želi stvoriti napadački stroj koji melje protivnika.

Na dobrom je putu, to pokazuje ova ubitačna akcija na Meazzi.

Snimku možete pogledati OVDJE.