Scene su šokantne: Nezapamćena krađa na turniru kako bi domaća teniserka prošla dalje

.

Kineskinja Shuai Zhang teško je pokradena na WTA turniru u Budimpešti. Sutkinja je dosudila out iako je lopta bila potpuno čista, a na kraju je domaća teniserka Amarissa Kiara Toth, koja je ušla s pozivnicom na turnir, izbrisala trag što je izazvalo nevjericu kod kineske teniserke koja je potom dobila napad panike.

Shuai Zhang ispala je s turnira u Budimpešti. Ona je predala meč domaćoj teniserki Amarissi Kiari Toth (548.) i to nakon što joj je ukraden čist poen.

Zhang je poslala dobru loptu, linijski sudija je povikao da je out, a sutkinja u stolici je to potvrdila, iako je jasno vidljivo da je lopta u terenu i dobra.

Nije se kineska teniserka mogla pomiriti s tim da je kradu. Regovala je prema sutkinji i zatražila je da se supervizor očituje.

A zatim je na scenu stupila Mađarica. Hladnokrvno je izbrisala trag loptice, a kada ju je Zhang pitala zašto to radi, malobrojni navijači su joj počeli zviždati.

Sve je to teško pogodilo 34-godišnjakinju. Dobila je napad panike nasred terena i odlučila je predati meč.

"Sav napor na treningu je bio uzaludan jer kada želiš lopticu poslati bliže liniji, aut je i kada dotakne liniju", napisala je ironični Zhang i zahvalila se na podršci.

Najgore od svega je to što je Toth podigla ruke u zrak i očigledno se osjećala kao pobjednica iako svjesna da je pogurana na pravi način samo zato jer je domaća igračica.

Teniska javnost itekako je razočarana svim što je viđeno na ovom meču i nema dileme da će WTA morati ragovati prema sutkinji, ali i prema organizatoru turnira.

Ovo je bila zaista prava krađa samo zato jer je na suprotnoj strani bila domaća teniserka koja je na 548. mjestu WTA liste.