Sejfo Šehović na Arnold Classicu osvojio zlato i dva puta obarao rekord: Ovo je za moju BiH!

sejfo
Sejfo Šehović, 61-godišnji bosanskohercegovački takmičar u sportovima snage, bio je jedini predstavnik Bosne i Hercegovine u powerliftingu na Arnold Clasicu u Kolumbusu, koji se održao od 5. do 8. marta, a na ovom takmičenju osvojio je zlatnu medalju u deadliftu i oborio je dva svjetska rekorda.

 

XPC Svjetsko prvenstvo u powerliftingu na Arnold Classicu bilo je do sada najjače takmičenje u karijeri 61-godišnjeg bosanskohercegovačkog dizača tegova, a Šehović je ponovo oduševio i opravdao očekivanja. Kako smo od njega i ranije navikli, oborio je rekord i osvojio zlatnu medalju. Sa svoje 74 kg prvo je oborio rekord sa podignutih 265 kg, a zatim sa 270.

“Ovaj uspjeh je za moju najbolju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Naša zastava i oprema Olimpijskog komiteta BiH, koju nosim na sebi, bila je deset dana na Arnold Classicu. Mnogo sam uzbuđen. Emocije me još drže. Nema spavanja. Volim svoju domovinu najviše na svijetu. Selamim i pozdravljam sve svoje prijatelje koji su mi omogućili da budem ovdje. Od političara zahvalost ide samo gospodinu Ibrahimu Hadžibajriću, načelniku Opštine Stari Grad, koji prepoznaje sve što je korist za BiH”, rekao nam je Šehović, koji se još uvijek nalazi u Americi, zatim je dodao:

“Znao sam da dolazim na najveće takmičenje na svijetu. Konkurencija je bila jaka, jer na ovo Svjetsko prvenstvo dolaze najjači. Na Arnold Classicu bilo je 80 nacija i 22000 takmičara u raznim disciplinama. Ovo je zaista čast i nagrada dragog Allaha biti ovdje. Hvala svim Bosancima i Hercegovcima, koji su mi u velikom broju putem društvenih mreža čestitali. To mogu samo moji Bosanci i Hercegovci. Najbolja zemlja na svijetu je moja domovina BiH”.

Iako ima 61 godinu Šehović se ne zaustavlja. Osvajač brojnih medalja i vlasnik mnogih rekorda nakon povratka iz Amerike nastavit će se spremati za nova takmičenja.