Selektor BiH hvalio Ukrajinu, a onda poručio: Nisam zadovoljan remijem, trebali smo ih pobijediti…

asd
Selektor reprezentacije BiH govorio nakon remija u Ukrajini

Fudbalska reprezentacija BiH rezultatom 1:1 je remizirala sa Ukrajinom u gostima u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, čime je ostala u igri za plasman u baraž.

Naš selektor Ivaylo Petev nakon utakmice je dao svoj komentar iste.

"Teška je bila utakmica, kao što smo i očekivali. Nisam zadovoljan početkom utakmice, primili smo prelako gol. To je minus iz ove utakmice. Nakon toga smo polako ušli u igri i drugo poluvrijeme je bilo bolje, bili smo dominantniji. Spremili smo dosta šansi i to mi malo smeta, što ih nismo više realizovali. Čestitam momcima, ne samo zbog večeras, nego i zbog utakmice protiv Kazahstana. Nadam se da će za mjesec dana svi biti na raspolaganju, da će igrati u ovim jakim utakmicama koje slijede", kazao je Petev na početku.

Iako je naš tim dobio dva žuta kartona u prvih dvadesetak minuta i novinare je zanimalo kako Petev vidi te situacije, bugarski stručnjak je odbio govoriti o suđenju. Umjesto toga, kritikovao je igru naše reprezentacije.

"Ne želim komentarisati suđenje. Kad dobiješ žuti karton prvim faulom u 12. minuti, uvijek u glavi imaš problem. Ne želim komentarisati je li bilo ili nije bilo nešto sporno sa suđenjem. Jasno je da je problem kad rano dobiješ žute kartone. Ja mogu samo reći da sam nezadovoljan igrom iz prvih 20 minuta, jer znam šta mi možemo, znam koliko možemo biti bolji", kazao je selektor reprezentacije BiH.

Ukrajinski novinari pitali su našeg selektora je li slavio remi kao pobjedu, na što je on odgovorio vrlo direktno.

"Nisam prezadovoljan, jedan bod je jedan bod. Bio bih zadovoljan da smo pobijedili. Bio sam sretan jer smo u drugom poluvremenu odigrali puno bolje nego u prvom. Jučer sam to rekao, i mi i Finska i Ukrajina ćemo do posljednjeg kola biti konkurentni za drugo mjesto. Naravno, mi gledamo sebe, sve je u našim rukama. Imamo dvije utakmice koje će odlučiti i samo se nadam da će svi igrači biti na raspolaganju", kazao je Petev.

Dosta je nahvalio ukrajinski fudbal, kazavši da će Ukrajinci nastaviti proizvoditi igrače svjetske klase.

"Ukrajina je godinama jaka ekipa, nije to od jučer. Još otkad je preuzeo gospodin Shevchenko, nije to jedna generacija, to su godine i godine kvalitetnog rada. Neću istaći pojedince, jer mi to nije praksa. Ukrajina je dobra reprezentacija i s njom je teško igrati. To nije od jučer, vi ste kvalitetna fudbalska nacija, jučer, danas i bit ćete u budućnosti. Bit će još mnogo igrača svjetske klase. To meni nije nikakvo iznenađenje", istakao je naš selektor.

Ukrajinski novinari su na kraju upitali Peteva šta očekuje od utakmica u novembru.

"Teško će biti 100 posto. Nema lakih utakmica. Drugi je osjećaj kad imaš dvije utakmice do kraja, i znam da neće biti nimalo lako. Ni nama, ali ni njima", kazao je Petev na kraju.