Selektor Hondurasa kritikovao SAD zbog odluke da se utakmica igra na minus 16 stepeni

sdsdsd
Reprezentacija SAD-a je pobijedila Honduras rezultatom 3:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a selektor gostujućeg tima je kritikovao domaćine zbog odluke da se utakmica odigra uprkos izuzetno velikoj hladnoći.

Kada je utakmica između SAD-a i Hondurasa na stadionu Allianz Field u Minnesoti počela, temperatura je iznosila minus minus 16 stepeni, a kada je završena, usljed vjetra se spustila i do minus 29 stepeni.

Selektor Hondurasa Hernan Dario Gomez se požalio zbog toga, a čak je morao napraviti dvije izmjene zbog hipotermije dvojice igrača, Luisa Lopeza i Romella Quiota. Oni su u svlačionici dobili ljekarsku pomoć te su brzo stabilizovani.

"Momci su se osjećali neugodno, neki su primili infuziju. Nogomet ne treba da izaziva patnju. Nije dobro igrati u ovakvim uvjetima", jasan je bio Gomez.

No, američki selektor Gregg Berhalter je kazao da i njegov tim ponekad mora igrati u uslovima izuzetno visokih temperatura kada gostuju drugim reprezentacijama.

"Osigurali smo toplu opremu za goste i sudije, polušali smo stvoriti sigurno okruženje za igru. Kada idemo u slične zemlje,, temperatura i vlažnost su visoki, igrači dehidriraju, imaju grčeve i iscrpe se, to je priroda našeg takmičenja. Hladni talas ne možemo kontrolisati", kazao je Berhalter.

Međutim, odluku o odigravanju utakmice u ekstremnim uvjetima kritikovali su i američki mediji.


Foto : Twitter