Selektor Petev danas okuplja "Zmajeve": Otpao napadač

.
Pred našim državnim timom odlučujući susreti s Crnom Gorom i Rumunijom

 


Današnjim okupljanjem u Zenici počet će pripreme fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine za predstojeće utakmice Lige nacija protiv Crne Gore i Rumunije. Naš tim će prvo 23. septembra na zeničkom Bilinom polju ugostiti Crnogorce, a potom će 26. septembra gostovati Rumunima u Bukureštu.

Poslije četiri odigrana meča “Zmajevi” su vodeći u trećoj grupi B divizije s osam bodova, te bi već u susretu s Crnogorcima mogli završiti posao. Eventualna pobjeda donijela bi im plasman u A diviziju, baraž za EP i povoljniji žrijeb u kvalifikacijama.

- Očekujemo puno protiv Crne Gore i to je jedna od najbitnijih naših utakmica. Rezultati su pokazali da je Crna Gora ozbiljna ekipa. Način na koji oni igraju je vrlo opasan u gostima, a manje kod kuće. Za nas je najbitnije da smo spremni na svaku situaciju koja nas čeka tokom utakmice. Pokazali smo da možemo, samo ne želimo dolaziti u situacije po svaku cijenu jer nam tada 'zakoči'. Na koji način ćemo igrati, ima još dosta vremena i odlučit ćemo. Ovo je utakmica u kojoj je bitno da pobijedimo, a na koji način, to nije bitno – poručio je Petev na nedavnoj pres-konferenciji.

Petev je za ovu reprezentativnu akciju pozvao 24 igrača, a to su većinom oni igrači koji su nastupili u prethodna četiri susreta.

Uoči samog okupljanja susreo se i s prvim problemima, s obzirom da mu je dolazak zbog povrede otkazao krilni napadač Dinama Luka Menalo, koji nije igrao za svoj klub od kraja avgusta.

Menalo će sigurno nedostajati Petevu jer je u posljednjih osam utakmica za BiH zabio tri gola.

Prvi kandidat da upotpuni njegovo mjesto je Kenan Kodro koji je ove sezone pogodio osam puta za Fehervar.

“Zmajevi” će danas u poslijepodnevnim satima obaviti trening, koji će za predstavnike medije biti otvoren prvih 15 minuta. Prije treninga selektor Petev će se od 17:45 sati obratiti novinarima.

Golmani: Ibrahim Šehić (Konjaspor), Nikola Vasilj (Sankt Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaka);

Odbrana: Siniša Saničanin (Partizan), Anel Ahmedhodžić (Šefild junajted), Dennis Hadžikadunić (Malme), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Hrvoje Miličević (AEK Larnaka), Sead Kolašinac (Marsej), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Jusuf Gazibegović (Šturm Grac), Amar Dedić (Salzburg), Mateo Sušić (APOEL);

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konjaspor), Sanjin Prcić (Strazbur), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Ferencvaroš), Gojko Cimirot (Standard Lijež), Miralem Pjanić (Šardža), Vladan Danilović (Nasional), Haris Duljević (Hanza Roštok), Miroslav Stevanović (Servet), Muhamed Bešić (Ferencvaroš), Dino Hotić (Serkl Briž);

Napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Augzburg), Smail Prevljak (Ojpen), Luka Menalo (Dinamo Zagreb).

 

Foto: NSBiH