Selektor Portugala bijesan: "Ne sviđa mi se ponašanje Ronalda, to ćemo riješiti iza..."

.
Cristiano Ronaldo zamijenjen je u posljednjoj utakmici Portugala, a prilikom izlaska iz igre je bio vidno nervozan. To sve je sada prokomentarisao i selektor Portugala Fernando Santos.

 

U trećem kolu grupne faze Mundijala u Kataru Portugal je poražen od Južne Koreje s 2:1.

Nije to mnogo omelo Portugalce na putu do osmine finala jer su već ranije osigurali prvo mjesto u grupi, no u 65. minuti viđena je ne baš lijepa scena za navijače Portugala.

Naime, selektor Fernando Santos odlučio je da zamijeni Cristiana Ronalda pri rezultatu 1:1, no ovaj to nije baš lijepo podnio i ponašao se drsko prilikom izlaska iz igre.

Sutra Portugalci igraju meč osmine finala protiv Švicarske, a na današnjoj press konferenciji Santos je upitan i o tome, te je jasno kazao da mu se to ne sviđa.

"Jesam li vidio Cristiana Ronalda kako je bio nervozan kada je zamijenjen? Da. Sviđa li mi se to? Ne, nikako. Ovi problemi se rješavaju iza zatvorenih vrata. Zapravo, to je već riješeno. Stavili smo tačku na ovaj problem i sada smo potpuno fokusirani na sutrašnju utakmicu", rekao je Fernando Santos.

Zatim je uslijedilo pitanje o tome da li će Ronaldo biti u početnih 11 sutra protiv Švicarske, no Santos je izbjegao odgovor na to pitanje.

"Kažem prvih 11 samo kada dođemo na stadion, u svlačionici, uvek je tako bilo", kazao je Santos.

I sam Ronaldo je nakon utakmice kazao da nije bilo napetosti sa selektorom, te se čini kako je ipak sve riješeno.

Portugalci sutra igraju protiv Švicarske od 20 sati, a ukoliko prođu u četvrtfinalu ih čeka bolji iz duela Maroka i Španije.

Južne Koreje što se tiče, oni će od 20 sati večeras igrati protiv Brazila, a idu na boljeg iz meča Japan - Hrvatska.