BALKAN SOCCER CAMP: Selektor U-19 reprenzentacije BiH Slaven Musa prisustvovat će fudbalskom kampu u Denveru

Zahvaljujući najljepšoj sporednoj stvari na svijetu, po drugi put Američki grad Denver, od 20. do 23. juna 2019. godine, bit će središte sportske bosanskohercegovačke dijaspore na ovom kontinentu.

U tom periodu pod dirigentskom palicom US Soccer Education iz Denvera, a u tjesnoj saradnji sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, bit će održan Sedmi po redu BALKAN SOCCER CAMP.
Za održavanje kampa obezbijeđen je funkcionalni “Five Star Stadium” koji prima 5.000 gledalaca. 

Ovaj kamp je direktna “posljedica” naših stalnih aktivnosti na okupljanju talentovanih fudbalera bh. korijena i njihovog uključivanja u sportski život Amerike, Bosne i Hercegovine i Evrope. Pošto smo na domaćem terenu, što se nas tiče, kamp može odmah početi, naime, svi naši ljudski i tehnički resursi su spremni za start ove sportske manifestacije. Zadatak svih nas bit će da na ovom kampu zajedno sa predstavnikom FS/NS BiH detektiramo i potencijalne “Zmajeve” i predložimo ih za nekih od narednih kampova reprenzentacije. Pored toga, kamp će poslužiti i za odabir talentovanih igrača koji su spremni za profesionalni nivo u nekoj od Evropskih liga.” Ističe direktor US Soccer Education Murat Alibašić fudbalski trener iz Kolorada.

Izvršni direktor Sektora za sport NS/FS BiH Elmir Pilav, prije par dana obavjestio je organizatore BALKAN SOCCER CAMPA – US Soccer Education iz Denvera,  da će  u Denveru, u ime krovne kuće bh. fudbala, kampu za naše talentovane fudbalere iz Amerike prisustvovati Slaven Musa selektor U-19 reprenzentacije Bosne i Hercegovine.
Tako će, učesnici kampa  pred vrhunskim stručnjakom iz NS/FS Bosne i Hercegovine,  imati šansu da se pokažu i direktno nametnu za neku od bh. selekcija. Uz to, ovo je izuzetna prilika da na jednom mjestu učesnici kampa svih starosnih kategorija treniraju s bh. licenciranim i iskusnim stručnjacima i pokažu šta znaju.

Inače, pored selektora Slavena Muse sa igračima u Denveru radit će stručni tim US Soccer Education: Erick French, Murat Alibašić, Slobodan Čobo Janjuš, Semjon Milošević, Omer Hadžić, Muhamed Fazlagić-Fazla, Damir Zaimović i Nedim Runda.
Uz to, zavisno od broja prijavljenih fudbalera stučnom štabu će se postepeno priključivati i ostali treneri sa kojima je USSE do sada sarađivao.