Senad Lulić bio na korak od životne odluke, ali tri osobe su ga odgovorile

lulic
Bivši bh. reprezentativac Senad Lulić imao je plan da na kraju sezone okonča karijeru, no navodno je ipak odlučio igrati još godinu dana.

Lulić je još 2011. godine iz Švicarske stigao u Rim, a za nebesko-plave je u proteklih devet godina odigrao preko 300 mečeva i postao je jedna od legendi kluba.

I ove sezone je igrao važnu ulogu u timu Lazija koji je odmah iza Juventusa i u igri je za Scudetto, a koliko mu vjeruju na Olimpicu, dovoljno govori to što nosi kapitensku traku i što su ga molili da se ne oprosti ovog ljeta.

Naime, Corriere Della Sera je objavio kako je 34-godišnjak razmišljao da okači kopačke o klin nakon sezone koju je poremetila pandemija koronavirusa, no na kraju je odlučio ostati još jednu sezonu.

Trener Simone Inzaghi, predsjednik kluba Claudio Lotito i direktor Igli Tare nagovorili su Lulića da pričeka sa penzionisanjem.

Lulić je s ovim klubom osvojio dva Kupa Italije i dva Superkupa. U finalu 2013. godine je postigao i pogodak za pobjedu nad gradskim rivalom Romom u finalu najmasovnijeg takmičenja u Italiji.