“Serena, povuci se prije nego što se osramotiš”

.
Novinar Forbesa Terence Moore sugerisao je da bi Serena Williams trebalo da prekine karijeru, kako bi izbjegla da se osramoti i ukalja svoje ime u poznim igračkim godinama.

Amerikanka je u karijeri osvojila 23 Grand slam titule i na Wimbledonu ćemo je gledati prvi put poslije godinu dana, odnosno od kako se povrijedila upravo na londonskoj travi.

„Serena Williams je u opasnosti da se osramoti na Wimbledonu“ naslov je Forbesovog teksta o 40-godišnjoj šampionki.

„Bez sumnje, ona je najveća teniserka svih vremena. Serena kombinuje njuh sa vještinama. Ima rekordna 23 Grand slam naslova u profesionalnoj eri od 1968. godine. Ne mora da nastavi da igra. Trebalo bi da se povuče upravo sada, neposredno prije još jedne porcije jagoda i šlaga ove nedjelje u Sveengleskom klubu za tenis na travi i kriket. Ona ima 40 godina i u teniskom uzrastu je skoro ‘mrtva’, pogotovo ako se uzme u obzir aktualna prvakinja Wimbledona Ashley Barty koja se povukla u martu sa 25 godina. I ne samo to, Williams nije osvojila veliki turnir od Australian Opena prije pet godina. Nije igrala ni u jednom zvaničnom singl meču od kako je povrijedila desno stopalo u junu 2021. nakon što se okliznula na travi Centralnog terena Wimbledona tokom prvog seta svog prvog meča“, piše Forbes.

Serena se na teren vratila prošle nedjelje kada je u Eastbourneu igrala u dubl konkurenciji zajedno sa Ons Jabeur. Amerikanka i Tunižanka su dogurale do polufinala, ali su morale da predaju zbog povrede Jabeur.