Povratak otpisane: Serena Williams poslala Simonu Halep kući!

Američka teniserka Serena Williams plasirala se u čevertfinale Australian Opena nakon što je danas pobijedila prvu nositeljicu Simonu Halep.

Serena je pokazala da se vraća u pravu formu i da u njoj još uvijek ima snage za vrhunske partije, piše SportSport.ba.

Iako je Halep bila velika favoritkinja u ovom duelu na kraju je Serena pokazala odličnu igru i zasluženo je na kraju došla do četvrtfinala.

Prvi set je bio pravi pokazatelj koliko je Williams odlučna da dođe do pobjede jer je Halep dopustila samo jedan gem. Set je trajao svega 21 minutu, a na kraju je slavila Serena sa 6:1 i tako povela sa 1:0 u setovima.

Međutim, Halep se probudila u nastavku meče i u drugom setu smo vidjeli veliku borbu. Iako je Serena htjela da završi posao na kraju je bilo jasno da se Halep neće tako lako predati. Rumunka je došla do 1:1 u setovima jer je u drugom setu slavila sa 6:4.

No, odličan set nam je tek došao na kraju. Treći odlučujući set je bolje otvorila Halep koja je igrala u svom ritmu i činilo se da Sereni jednostavno ponestaje snage. No, Amerikanka je uspjela da se "probudi" i napravi break kod rezultata 3:3.

Nakon što je povela sa 4:3 Serena je uspjela odbraniti svoj servis i doći do 5:3. Halep je nakon toga servirala za ostanak u meču i lagano došla do 5:4 jer je Williams čuvala snagu za svoj servis koji je na kraju dobila i slavila veliko pobjedu na kraju protiv Halep sa 6:4 u trećem setu, za konačnih 2:1

Australian Open, osmina finala:

Serena Williams - Simona Halep 2:1 (6:1, 4:6, 6:4)