Sergio Ramos prvi put u karijeri prelomio preko jezika: Messi je najbolji igrač svih vremena

Ramos i Messi
Španski nogometaš Sergio Ramos nakon 15-ak godina na velikoj sceni konačno je priznao ono od čega je dugo "bježao" - Lionel Messi najbolji je igrač svih vremena.

 

Ramos je godinama vodio velike bitke s Messijem dok su igrali u Realu, odnosno Barceloni, a u izjavi za klupsku TV španski defanzivac je rekao kako iskreno želi da Argentinac produži ugovor s ovim timom i da i naredne sezone igra za prvaka Francuske.

Kako je rekao, sada uživa u zajedničkim igrama s Messijem, dok je u prošlosti mnogo patio igrajuću protiv njega.

"Patio sam godinama igrajući protiv Messija, a sada zaista uživam u zajedničkim igrama. On je najbolji igrač koji se ikada pojavio u nogometu", rekao je Ramos.

Messijev ugovor s PSG-om traje do kraja ove sezone, a odavno se vode intenzivni pregovori o produženju saradnje od 2025. godine.

U ovoj sezoni Messi je odigrao 24 meča za PSG u svim takmičenjima, a postigao je 15 pogodaka i tome dodao 14 asistencija, a ukupno je u dresu PSG-a odigrao 58 mečeva te postigao 26 pogodaka i upisao 29 asistencija.

Španski mediji pisali su ranije da i Barcelona svim silama pokušava vratiti Messija u svoj tim, a bit će zanimljivo vidjeti šta će na kraju odlučiti ovaj Argentinac.