Šest riječi Luke Modrića odjekuje Anfieldom: Gospodin kakav se rijetko rađa!

.
Oglasio se na Twitteru

 

Real Madrid sinoć je u fantastičnoj utakmici na Anfieldu nakon preokreta pobijedio Liverpool sa 5:2 u prvom meču osmine finala Lige prvaka. Nakon utakmice na društvenim mrežama oglasio se i Luka Modrić koji je postao glavna tema navijača Redsa.

Liverpool je pred svojim navijačima fantastično otvorio utakmicu i na samom startu je golovima Darwina Nuneza i Mohameda Salaha došao do prednosti od 2:0, te činilo se da Kraljevima na Anfieldu prijeti zaista prava katastrofa.

Međutim, kraljevski klub je po ko zna koji put pokazao da ih nikada ne smijete otpisivati i do kraja utakmice uspjeli su da naprave preokret o kojem će se još dugo pričati.

Do kraja prvog poluvremena Real Madrid došao je do izjednačenja golovima VIniciusa Juniora, a na samom startu drugog dijela potpuni preokret Kraljevima donio je Eder Militao koji glavom pogađa za 3:2 nakon kornera.

Konačan udarac Liverpoolu zadao je nevjerovatni Karim Benzema koji je uspio da zabije dva gola, te postavi konačnih 5:2 za Real Madrid koji će u revanšu na Santiago Bernabeu imati zaista ogromnu prednost.

No, ono što je bila najljepša priča sinoćnje utakmice jesu navijači Liverpoola koji su oduševili fudbalski svijet svojim potezom.

Oni su prvo u samom finišu aplauzom s terena ispratili Benzemu i Modrića, a isto su u radili i za igrače Real Madrida nakon što je utakmica završena što je pokazalo da Redsi imaju zaista posebne navijače.

To je oduševilo i iskusnog Luku Modrića koji je odigrao još jedan odličan meč. Modrić se nakon utakmice oglasio na društvenim mrežama, a njegove riječi oduševile su pristalice Liverpoola.

"Hvala ti Anfield. Posebna atmosfera. Respekt", poručio je Modrić, a njegova gospodska poruka oduševila je navijače Liverpoola.

 

 

Čini se da je u ovom dvomeču već sve riješeno jer Liverpoolu u revanšu u Madridu će trebati čudo da prođe dalje, ali u fudbalu smo se nagledali svakakvih stvari i Redse sigurno ne treba tek tako otpisati.