Šesta uzastopna titula: Bayern prvak Njemačke

Bayern je današnjom pobjedom ovjerio šestu uzastopnu titulu prvaka u Bundesligi, a sada napada Ligu prvaka.

Bayern iz Munchena slavi 28. titulu u svojoj historiji. Doduše, niko nije ni sumnjao da će tako biti i ove sezone.

Tron je osiguran još krajem prošle godine, kada je prednost u odnosu na drugoplasiranog postala dvoznamenkasta, danas je samo potvrđeno sve to u komšiluku.

Bayern je nadigrao Augsburg u gostima s 1:4 i sada je i službeno gotovo.

Fokus će sada tim Juppa Heynckesa prebaciti na Ligu prvaka jer im drugo ništa niti ne preostaje. Na žalost je to svih zaljubljenika u njemački nogomet, koji će biti potpuno lišen bilo kakve neizvjesnosti u Bundesligi.

Stari trenerski lisac odlučio je potpuno ispremiješat tim s ciljem da sačuva igrače za revanš sa Sevillom. Navijači su se čak možda potajno nadali kiksu, kako bi proslava titule uslijedila narednog vikenda u Munchenu, ali i rezervni igrači pojačani Jamesom Rodriguezom, Boatengom, Kimmichom i Robbenom bili su na daleko višem nivou od domaćina.

Augsburg je poveo komičnim autogolom Niclasa Sulea, kojeg je lopta pogodila u nos, gotovo nokautirala, pa odskakutala u mrežu, a sve poslije dobre obrane Ulreicha. Sule je tako postao najmlađi igrač u historiji Bundeslige (22 godine) s tri postignuta autogola.

Bilo je to sve od domaćina. Bayern je u smiraju prvog dijela ubacio u brzinu više i do poluvremena preokrenuo rezultat (Tolisso i Rodriguez), a u nastavku je zakucao komšije – Robben i Wagner.

Slavlje do ponedjeljka, pa onda pripreme za uzvrat sa Sevillom. Titula će iz Heynckesove glave ispariti do sutra…

U ostalim susretima dana Borussia Monchengladbach svladala je Herthu s 2:1, Wolfsburg je osvojio važne bodove u borbi za opastanak kod Freiburga u gostima s 2:0.

Koln i Mainz, dvije ekipe iz opasne zone, remizirali su 1:1.