Sevilla u osmini finala Europske lige

Nogometaši Seville izborili su plasman u osminu finala Europske lige nakon što su u uzvratu na svom travnjaku pobijedili Lazio sa 2-0 i tako potvrdili 1-0 pobjedu iz prve utakmice igrane u Rimu.

Pobjedu španjolskom sastavu donijeli su Wissam Ben Yedder (20) i Pablo Sarabia (78).

Sevilla je od 60. minute igrala s igračem manje, nakon što je isključen Franco Vazquez. No, u 70. minuti je 'pocrvenio' i gostujući branič Adam Marušić. Milan Badelj je za Lazio igrao do 76. minute, dok je Marko Rog debitirao za Sevillu odigravši posljednjih 10 minuta.

Prvu veliku priliku na utakmici imali su gosti. Senad Lulić je u 17. minuti izašao sam ispred vratara Tomaša Vaclika, ali je promašio loptu. Samo tri minute kasnije domaćin je stigao do vodstva. Pablo Sarabia je pucao s ruba kaznenog prostora, Thomas Strakosha je obranio, ali je Ben Yedder pospremio odbijanac u gol. Gosti su prosvjedovali kod suca tvrdivši kako je bilo zaleđe, ali je situacija bila čista jer je Patric 'zaspao' u gostujućoj obrani.

Lazio je mogao izjednačiti u 53. minuti kada je Sergej Milinković-Savić sjajnom loptom gurnuo Francesca Acerbija u veliku priliku, ali je Vaclik obranio udarac talijanskog braniča.

U 60. minuti Sevilla je ostala s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Franco Vazquez. Samo osam minuta kasnije Lazio je imao još jednu sjajnu priliku, no Ciro Immobile je prebacio gol. U 70. minuti i Lazio je ostao s igračem manje nakon što je Marušić laktom udario Roquea Mesu.

Sve dvojbe oko pitanja putnika u osminu finala domaćin je razriješio u 78. minuti kada je Pablo Sarabija zabio za 2-0 na asistenciju Jesusa Navasa.

Preostale uzvratne utakmice 16-ine finala na rasporedu su u četvrtak.

REZULTATI
Sevilla - Lazio 2-0 (Ben Yedder 20, Saravia 78)
(prva utakmica 1-0)

U četvrtak, 21. veljače:
Arsenal - BATE Borisov (prva utakmica 0-1)
Benfica - Galatasaray (2-1)
Inter - Rapid Beč (1-0)
Real Betis - Rennes (3-3)
Genk - Slavia Prag (0-0)
Dynamo Kijev Olympiakos (2-2)
Bayer Leverkusen - Krasnodar (0-0)
Villarreal - Sporting (1-0)
Chelsea Malmo (2-1)
DINAMO - Viktoria Plzen (1-2)
Eintracht Frankfurt - Šahtar (2-2)
Salzburg - Club Brugge (1-2)
Valencia -Celtic (2-0)
Napoli - Zurich (3-1)
Zenit - Fenerbahče (0-1)