Sezona nikad gora, a cilj sada jasan kao dan: Kako bi sastav Barce mogao izgledati u novoj sezoni

232323
Teška i duga sezona za Barcelonu konačno je završena, ali na Camp Nou neće imati vremena za odmor.

Za čelnike katalonskog kluba tek sada slijedi pravi posao jer ih očekuju velike promjene kada je u pitanju igrači kadar.

Ukoliko Barcelona želi bolje rezultate u novoj sezoni jasno je da se stvari moraju mijenjati, te da u ekipi imaju skoro desetak igrača koje žele što prije prodati i napraviti mjesta za nova pojačanja.

Problem Barci prave i finansije jer je jasno da situacija nije baš dobra, te da će možda morati prodati i jednog prvotimca kako bi uspjeli da naprave prostor za registraciju novih igrača.

S Barcom se povezuje već nekoliko igrača, a cilj je da većinu njih dovedu bez obeštećenja. Novca nemaju mnogo i čini se da je on rezervisan za dovođenje Roberta Lewandowskog i Raphinhe.

 

Što se tiče igrača koji dolaze bez obeštećenja i navodno su već dogovorili sve s Barcelonom su Marcos Alonso, Cesar Azpilicueta, Andreas Christensen i Franck Kessie.

Xavi bi u tom slučaju imao na raspolaganju odličan tim iako će vjerovatno ostati bez Ousmanea Dembelea i Frenkieja de Jonga.

Mogući sastav Barce za novu sezonu: Ter Stegen, Azpilicueta, Araujo, Christensen (Pique), Alonso (Jordi Alba), Busquets, Kessie (Gavi), Pedri, Raphinha (Depay), Lewandowski (Aubameyang), Ansu Fati.

Naravno, Barcelonin cilj je jasan, a to je da se što prije vrate na stare staze slave. Katalonci su imali jednu od najgorih sezona u posljednjih 20 godina i ogroman posao je pred njima, a kako će nova sezona izgledati uveliko zavisi i od ekipe koju će Xavi imati na raspolaganju.

Real Madrid je i ove sezone zadao ogroman udarac Kataloncima, a da li će Barcelona već u narednoj sezone imati snage i mogućnosti da odgovori ostaje nam da vidimo.