Šibenčani se ne mire s titulom KK Bosna iz 1983., napravili pivo u čast "pobjede" Šibenke

Pivo
Ljubitelji košarke u hrvatskom gradu Šibeniku vječno će pamtiti 8. april 1983. godine kada su vjerovali da su osvojili jedinu titulu u historiji kluba i još uvijek odbijaju čestitati sarajevskoj Bosni na trofeju.

 

U krcatoj dvorani Baldekin tog 8. aprila 1983. odigrana je treća utakmica finala za prvaka Jugoslavije u košarci između domaćina Šibenke i Bosne.

Rezultat u seriji je bio 1:1, a u posljednjoj sekundi meča 19-godišnji Dražen Petrović je nakon prekršaja pogodio oba slobodna bacanja za pobjedu Šibenke rezultatom 83:82.

Kapiten Šibenke Željko Marelja je podigao šampionski pehar, igrači i navijači su slavili do ranih jutarnjih sati, a potom je za sve njih uslijedilo veliko razočarenje. Košarkaški savez Jugoslavije poništio je utakmicu, doživotno suspendovao sudiju Iliju Matijevića koji je izmislio faul nad Petrovićem i naredio da se igra novi susret u Novom Sadu.

Na susret u Beogradu došli su samo košarkaši Bosne i na taj način su proglašeni prvacima.

Sa tom odlukom se Šibenčani ni danas ne mire, a u tu čast vlasnici šibenske Pivovare 022 Vedran Škugor i Luka Škugor napravili su pivo sa sjećanjem na tu legendarnu utakmicu.

Pivo se jednostavno zove "83:82" čime se aludira da je Šibenka tim rezultatom osvojila titulu prvaka Jugoslavije.