Širi se balkanska kolonija u Interu: Ugovor na četiri godine i godišnja plata od pet miliona eura

.
Kostić oblači dres Intera

 

Od ljeta bi član Intera trebao da postane i reprezentativac Srbije Filip Kostić.

Sjajni krilni nogometaš je i ljetos bio meta Intera, htjeli su ga u januaru, a čini se da će se transfer napokon realizovati na kraju sezone, jer je već izvjesno da će Srbin napustiti Njemačku.

Kostić ove sezone nastavlja sa fenomenalnim partijama u Bundesligi, a problem za Italijane predstavlja to što bi njega morali izdvojiti veću svotu novca, te se u klubu nadaju da će od prodaje nekog igrača moći priušititi reprezentativca Srbije.

Simone Inzaghi u Interu koristi 3-5-2 formaciju i Kostić bi se svakako mogao dobro uklopiti, te je i sam priznao da mu to najviše odgovara.

On je zablistao prošle sedmice protiv Barcelone u četvrtfinalu Evropske lige, kada je postigao dva sjajna gola na Camp Nouu i tako eliminisao Katalonce iz takmičenja.

Inače, već se pojavila informacija da će Kostić dobiti ugovor na četiri godine i da će imati godišnju platu od pet miliona eura.

Biće to još jedan u nizu Balkanaca koji nose dres Intera nakon Edina Džeke, Marcela Brozovića, Ivana Perišića, Aleksandra Kolarova, Samira Handanovića...

Inter nastavlja trku za naslov prvaka u Italiji, a u međuvremenu će sutra protiv gradskog rivala Milana pkušati da osigura finale Kupa, dok je u Ligi prvaka ranije u osmini finala Lige prvaka ispao od Liverpoola.