Sitan, ali dinamičan: Modrić radi pravde totalno eksplodirao, rival će ga dobro zapamtiti!

.
Drama poslije meča Braga - Real Madrid

 

Neželjene scene viđene su na kraju utakmice Lige prvaka između Brage i Real Madrida. Glavni akter je bio Antonio Rudiger, dok je i Luka Modrić eksplodirao u jednom trenutku s ciljem da pravda bude zadovoljena. 

Izgleda da niti jedno gostovanje u Portugalu ne može proći bez nekog incidenta. Poznati kao veliki provokatori, predstavnici Brage su poslije poraza od Reala uspjeli isprovocirati igrače Reala.

Kraljevi su slavili sa 1:2, zadržali maksimalan učinak nakon tri kola te tako trasirali put ka nokaut fazi Lige prvaka, međutim nakon utakmice desio se mali skandal.

Tokom utakmice Rudiger je imao nekoliko duela sa igračima Brage, a poslije posljednjeg sudijskog zvižduka jedan od članova Braginog osoblja je prišao Nijemcu.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Započeo je svađu s njim, počeo ga provocirati što je izazvalo opšte nagurivanje na terenu, a u sve se upetljao i Modrić.

I dok su Rudigera smirivali ostali igrači Reala, uključujući i trenera Carla Ancelottija, Modrić je otrčao za predstavnikom Brage kako bi bila pravda zadovoljena.

Snažnog štopera su nekako iznijeli sa terena, a Modrić je na drugoj strani postupio kapitenski te je očitao lekciju jednom od članova stručnog štaba Brage.

U prvi mah su se pojavile informacije da su Rudigera vrijeđali na rasističkoj osnovi, međutim ubrzo je uslijedio demant od samog fudbalera.

"Dečki, sve je uredu. Opušten sam. Definitivno me nije vrijeđao rasistički, došlo je do male rasprave nakon što su nam se putevi ukrstili. Fokusirajmo se na subotu", poručio je Rudiger.

A u subotu je najvažnija utakmica za Real do sada pošto će Kraljevi u prvom ovosezonskom El Clasicu gostovati Barceloni od 16:15.

Protiv Brage Modrić i Rudiger su bili starteri, ali je upitano da li će tako biti i protiv Barcelone jer je Ancelotti odmarao Tonija Kroosa i Davida Alabu.