Sjajan biznis bivšeg igrača Olimpika: Proizvode mu koriste Mbappe, Džeko, Falcao...

Sjećate li se Vedrana Ješea? Iako je već zagazio u 38. godinu, ovaj nekadašnji igrač Olimpika i Širokog Brijega i dalje aktivno igra nogomet, doduše na amaterskom nivou, a uz to ima i sjajan privatni biznis.

Ješe je, naime, potvrdio kako je uz nogometni teren jednako uspješan i među tkaninom. Sa suprugom Martinom koja je modna dizajnerica je pokrenuo liniju odjeće Cataleya koju nose najpoznatije sportske face poput Edina Džeke, Kyliana Mbappéa, Ivana Rakitića, Falcaa... Upravo su oni najveći promotori ovog brenda u svijetu.

Brend koji je pokrenuo raste iz dana u dan, a kako je zapravo upao u modne vode ispričao je za 100posto.hr.

"Cijeli život sam volio modu, a oduvijek sam mrzio traperice. Stvarno ih ne volim, a ako i imam traperice imam ih od pamuka ili napravljene od trenerke, kao lažne traperice. Uvijek sam htio napraviti nešto da bude ugodno za nositi, a da bude i ugodno oku. Supruga je prva počela. Bili smo vani, pa je ona to htjela napraviti, pa smo dobili djecu, pa čekaj da se vratimo, pa ćemo ovako, onako... Onda je ona krenula i kako je krenula, tako sam i ja dobio inspiraciju da krenem. Okušao sam se u tom muškom dijelu, napravio sam prvu kolekciju da vidim kako će ići i eto, dobro je krenulo i evo skoro tri godine sam u tom poslu. Zadovoljan sam, dobro nam ide", kazao je Ješe.

Ovaj mladi i uspješni par u sportskom biznisu već su nazvali hrvatski Beckhamovi, a Vedranu to ne smeta.

"Kad sam bio na početku svoje karijere, govorili su mi kako imam sličan stil kao Beckham jer sam imao jako puno 'blesavih' frizura i građenja svog modnog stila. Kako novinari uvijek traze novu žrtvu, tako sam i ja dobio etiketu Beckham i nije mi žao zbog toga jer se radi o čovjeku koji je već 25 godina modna ikona nosi titulu Sir."

Podsjetimo, uz Olimpik i Široki Brijeg ovaj nekadašnji hrvatski reprezentativac je igrao još za Dinamo, Inter Zaprešić, Zagreb, Zadar, Thun, Ashdod, Kavalu...