Sjajna vijest iz Slovenije: Abdullah Hadžimešić osvojio drugo mjesto u veleslalomu

abdullah
Nakon što je član Skijaškog kluba Bjelašnica Abdullah Hadžimešić, prije nekoliko dana osvojio prvo mjesto u italijanskom Biberonu u konkurenciji dječaka rođenih 2013. godine, na kojem je nastupilo 510 učenika iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Poljske, Austrije i domaćina Italije, iz Slovenije danas dolazi lijepa vijest - u utrci veleslaloma na takmičenju Mini Pokal Vitranc koje je održano u Kranjskoj Gori, talentirani Bosanac je zauzeo drugo mjesto.

"I ove godine SK Bjelašnica na 7. Mini Pokal Vitranc takmičenju u Kranjskoj Gori. Dobitna kombinacija. Naš najmlađi takmičar Abdullah Hadžimešić osvojio je drugo mjesto u kategoriji dječaka U8 (2012 i 2013 godište). Sve čestitke", navodi se u objavi Skijaškog kluba Bjelašnica.

Hadžimešić je drugo mjesto osvojio s vremenom 22.47, što je 0.25 sekundi kasnije nego prvoplasirani Rene Bračun koji je slavio s vremenom 22.22. Na trećem mjestu završio je skijaš iz Slovenije Mark Nedog koji je kroz cilj prošao s vremenom 24.32, odnosno 1.85 sekundi nakon Abdullaha.

Podsjetimo, ovaj dječak je prošle godine osvojio prvo mjesto na natjecanju Mini Pokal Vitranc koje je održano u Kranjskoj Gori u Sloveniji, a sada je Bosni i Hercegovini donio još jedan trofej.