Sjajne vijesti za Sarajevo pred meč protiv Veleža, trener Bordo kluba će biti na slatkim mukama

sport
Nogometaši koje je Sarajevo nedavno dovelo u svoje redove - Edin Julardžija i Ajdin Hasić, dobili su pravo nastupa za naredni meč Bordo kluba protiv Veleža.

 

Oni su danas i zvanično registrovani kao novi igrači Sarajeva, tačnije uneseni su u sistem Nogometnog saveza BiH - Comet, pa već od naredne utakmice imaju pravo nastupa za Bordo tim.

S tim u vezi, jasno je da će trener Sarajeva Simon Rožman biti na slatkim mukama u narednoj utakmici, posebno znajući da tim s Koševa ima izuzetno kvalitetan igrački kadar i da je i prije dolaska Julardžije i Hasića imao veliku konkurenciju u veznom redu.

Julardžija je u tim s Koševa stigao iz Domžala i jer je ranije sarađivao s trenerom Rožmanom, dok je Hasić posuđen do kraja sezone iz Bešiktaša.

Sarajevo će naredni meč igrati u ponedjeljka protiv Veleža, a sustet 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu je u 21 sat.

U prošlom kolu, Bordo tim je slavio protiv Tuzla Cityja u gostima rezultatom 2:1, dok je Velež remizirao sa Širokim Brijegom na svom stadionu rezultatom 1:1.