Sjećate li se ovog momka? Donio je neočekivanu odluku

sa
Brazilac Ramires objavio je kraj karijere.

U objavi na svom Instagram profilu Ramires je objavio da je objesio kopačke o klin, ali i da za sada neće ostati u fudbalu. 

"Nakon dugog razmišljanja, odlučio sam vas obavijestiti da sam završio svoju profesionalnu karijeru. Sve što mi sada preostaje je zahvaliti Bogu što mi je omogućio da nastupam na tako visokoj razini u sportu koji volimo

Zahvaljujem se klubovima za koje sam igrao: Joinville, Cruzeiro, Benfica, Chelsea, Jiangsu i Palmeiras. Vas i vaše fanove uvijek ću nositi u srcu. Također zahvaljujem brazilskoj reprezentaciji na časti igranja na dva Svjetska prvenstva.

Hodat ću drugim putem, ali s istom srećom i hrabrošću koju sam imao od djetinjstva, kada sam, unatoč svim okolnostima, napustio Rio de Janeiro kako bih osvojio svijet. Hvala na svemu, fudbalu", dio je Ramiresove poruke.

Podsjetimo, Ramires je svoj vrhunac doživio igrajući za Chelsea od 2010. do 2016. godine u koji je stigao iz Benfice za 22 miliona eura. Nakon toga otišao je u Kinu gdje je igrao za JS Suning do 2020. kada odlazi u Palmeiras koji mu je bio posljednji klub u karijeri.

U karijeri je osvojio Ligu prvaka, titulu prvaka Engleske, Evropsku ligu, FA Cup, engleski Liga kup, portugalsko prvenstvo i kup, brazilski kup, Copa Libertadoes i jedan Kup Konfederacija s Brazilom.

Za reprezentaciju Brazila nastupio je ukupno 51 put i postigao četiri pogotka, a tome dodajmo i četiri nastupa za brazilski olimpijski tim.