Veliki skandal u Austriji, policija privele igrače zbog namještanja, među njima i jedan koji je igrao u BiH

Kako pišu austrijski mediji, pet igrača košarkaškog kluba USBC Raiffeisen iz Graza uhićeni su zbog sumnje da su sudjelovali u namještanju utakmica. Među uhićenima je i jedan Hrvat, pišu tamošnji mediji…

Austrijski mediji ne navode imena uhićenih, a osim ukupno tri igrača s područja nekadašnje Jugoslavije, uhićena su i dva Amerikanca.

“Igrači su utjecali na ishod određenih ponuda na kladionicama, a radilo se sve u utakmicama u kojima su oni sudjelovali”, rekao je Hansjörg Bacher, glasnogovornik državnog odvjetništva.

O svemu će se uskoro očitovati tužiteljstvo. Uhićeni su zbog opasnosti od bijega, kao i utjecanja na iskaze svjedoka. Prva ispitivanja su već obavljena.

“Zamijenili smo petoricu igrača zbog sumnji u namještanje utakmica”, poslali su šturo priopćenje medijima iz kluba.

Oglasio se i Tomas Kanovsky, prvi čovjek lige.

“Ne možemo previše reći, ali najavit ćemo da ćemo očistiti našu ligu”.

Na stranici kluba kao članovi prve momčadi navode se: Anton Beard (SAD), Drago Brčina (Slovenija), Marko Car (Hrvatska), Derrick Jamerson (SAD), Jakob Ledoux (SAD), Anton Maresch (Austrija), Matija Poščić (Hrvatska), Tomislav Rašić (Austrija), Maximilian Renner (Austrija), Jonathan Sebastien Wess (Austrija) i Zlatko Jovitsoski (Bugarska).

Zanimljivo, Matija Poščić u karijeri je nosio dres sarajevskih Sparsa.